SURSE Cîţu va insista la şedinţa Coaliţiei pentru reducerea TVA şi a CAS. Acceptarea diminuării accizei la carburant, condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, preşedinte PNL şi preşedinte al Senatului FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu, preşedinte PNL şi preşedinte al Senatului FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Coaliţia se reuneşte de la ora 10, la Guvern. Florin Cîţu va înainta din nou propunerile sale de reducere a TVA şi CAS, iar în ceea ce priveşte diminuarea accizei la carburant, liderul PNL ar fi de acord dacă estimările pozitive ale ministrului de Finanţe se adeveresc, potrivit informaţiilor „Adevărul”. De altfel, liberalii l-ar vrea schimbat şi pe Adrian Câciu, dacă nu vine cu măsuri care să oprească inflaţia.

Potrivit informaţiilor „Adevărul” în sedinţa Coaliţiei de astăzi, Florin Cîtu îsi va susţine măsurile privind reducerea CAS şi TVA, despre care mai vorbit şi săptămâna trecută şi pe care le consideră că ar ajuta toate categoriile de cetăţeni. 

De asemenea, va susţine orice scădere de taxe şi contributii, cum este şi reducerea accizei la carburant, dar numai dacă estimările pozitive ale ministrului de Finanţe se adeveresc. Potrivit unor surse din PNL, daca predicţiile nu se adeveresc, liberalii consideră că Adrian Câciu ar trebui să-şi depună mandatul de ministru. 

In schimb, liberalii susţin că varianta lor cu reducerea CAS şi TVA va avea efecte pozitive în economie. Şedinţa Coaliţie este programată la ora 10, la Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite