Sondaj. Românii sunt mândri de naţionalitatea lor. Ce cred despre puterea ungurilor şi câţi vor unirea cu Republica Moldova

Sondaj. Românii sunt mândri de naţionalitatea lor. Ce cred despre puterea
ungurilor şi câţi vor unirea cu Republica Moldova

Românii sunt mândri de naţionalitatea lor, iar mare parte din ei sunt de acord cu unirea România cu Republica Moldova, arată un sondaj Avangarde realizat pe circa 800 de respondenţi, în perioada 15 – 17 noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acestuia, 85% din români sunt personal mândri că sunt români, în timp ce doar 8% nu sunt mândri, iar 7% nu au răspuns sau au răspuns „nu ştiu”.

Întrebaţi dacă, personal, ar fi mai degrabă de acord sau mai degrabă împotriva unirii României cu Republica Moldova, 59% au răspuns că sunt de acord, 27% spun că sunt împotrivă, iar 14% au răspuns „nu ştiu/nu răspund”.

Românii cred că cel mai puternic vecin pe care îl are România este Ungaria (49% au răspuns în acest fel), urmată de Ucraina (19%), Moldova (14%), Serbia (11%), Bulgaria (4%) şi altul (3%).

Întrebaţi cu care dintre vecinii noştri ar trebui să avem cele mai bune relaţii, 31% din români au răspuns că cu Ungaria, 28% cu Moldova, 12% cu Ucraina, tot 12% cu Bulgaria, 5% cu Serbia, 5% cu toţi, 3%cu niciunul, 4% cu altul. 

Sondaj Avangarde        

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările