Simonis: „Premierul desemnat nu a solicitat sprijinul PSD.” Ce a spus despre negocierile dintre PNL şi USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Simonis FOTO: News.ro
Alfred Simonis FOTO: News.ro

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, vineri, că Nicolae Ciucă, premierul desemnat, nu a solicitat până în prezent sprijinul PSD în vederea susţinerii parlamentare. Social-democratul a subliniat că este posibil ca PNL să negocieze cu USR şi a precizat că nu înţelege de ce Dacian Cioloş nu ar vota un Guvern minoritar, în contextul în care USR a cerut votul parlamentarilor chiar pentru un astfel de Executiv.

Simonis a atras atenţia că USR a susţinut recent tot un Guvern minoritar, însă condus de Dacian Cioloş şi a transmis că „poate ajung la concluzia că un Guvern minoritar cu domnul Ciucă prim-ministru poate fi o soluţie şi asta”.

„Decizia se susţinere a unui Guvern trebuie luată în forurile statutare ale partidului şi discuţia aceea va fi în forurile statutare. Până la urmă, dacă prim-ministrul desemnat îşi găseşte majoritate la USR, USR care susţinea în urmă cu câteva zile că un Guvern minoritar condus de Dacian Cioloş ar fi o soluţie, poate ajung la concluzia că un Guvern minoritar cu domnul Ciucă prim-ministru poate fi o soluţie şi asta. Dacă domnul Cioloş putea fi minoritar, de ce nu ar fi şi altcineva. S-ar putea să nu fie nevoie de discuţia cu noi cei de la PSD", a afirmat Simonis, la sediul PSD, conform Agerpres.

Întrebat dacă reprezentanţii PSD din teritoriu au transmis eventuale semnale de susţinere a unui Guvern minoritar, Simonis a răspuns: „Nu au fost semnale, pentru că nu a existat o discuţie cu Nicolae Ciucă, nu există semnale în sensul acesta şi nu putem decide fără să avem această invitaţie, fără să avem ceva ce să decidem”.

Lidrerul PSD a subliniat că este posibil ca PNL să aibă consultări cu USR privind o majoritate parlamentară şi a transmis că nu înţelege cum formaţiunea lui Cioloş nu ar putea să voteze un Executiv minoritar, din moment ce USR a venit recent în Parlament chiar cu o astfel de propunere. 

„În acest moment, e posibil să fie consultări între PNL şi USR, între cei care au format coaliţia de guvernare până acum câteva zile şi, dacă Dacian Cioloş a propus miercuri în Parlament un Guvern minoritar, mi-e greu să înţeleg cum ar putea să nu voteze un Guvern minoritar în Parlament, pentru că spuneau că un Guvern minoritar este soluţia pentru România”, a mai spus Simonis.

De altfel, Simonis a mai precizat că, în acest moment, ţara noatră are nevoie de un armistiţiu în clasa politică.„Cred că întreaga clasă politică trebuie să înţeleagă că este nevoie de un armistiţiu pentru o perioadă scurtă de timp pentru a gestiona situaţia dezastruoasă, critică, tragică din spitalele din România şi după aceea putem să ne întoarcem la bătăliile obişnuite între decidenţii politici”, a explicat deputatul PSD.

Întrebat dacă sprijinul PSD pentru Guvern va depinde de programul propus sau sunt şi alte condiţii, Simonis a răspuns: „Să vedem, să ajungem la solicitarea unui sprijin, până în acest moment nu ne-a fost solicitat niciun fel de sprijin”, mai arată sursa citată. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite