Proiectul prin care Parlamentul decide data alegerilor, pe ordinea de zi a Senatului

Proiectul prin care Parlamentul decide data alegerilor, pe ordinea de zi a Senatului

Marcel Ciolacu este unul dintre iniţiatorii proiectului de lege, în timp ce Paul Stănescu este printre cei care ar putea da apelul senatorilor PSD pentru votarea iniţiativei. FOTO Mediafax

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de miercuri, care va începe la ora 14.00, proiectul de lege prin care Parlamentul decide data alegerilor legislative şi nu Guvernul. Iniţiativa legislativă urmează să fie votată într-un plen de către Senat, în calitate de prim for sesizat. Conform hotărârii Executivului, alegerile generale au loc pe 6 decembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

PSD şi senatorii ALDE încearcă să treacă de Senat proiectul de lege prin care data alegerilor parlamentare e stabilită de legislativ, după ce Klaus Iohannis a întors legea în Parlament. 

CCR a stabilit că proiectul de lege e constituţional, Parlamentul fiind îndreptăţit să decidă data alegerilor.

Una din marile întrebări ale plenului de miercuri este dacă PSD va reuşi să-şi mobilizeze senatori, în condiţiile în care aproape 30 dintre aceştia nu mai sunt pe liste sau nu au locuri considerate eligibile. 

Iniţiativa legislativă este una organică, ceea ce înseamnă că PSD trebuie să strângă 69 de voturi pentru a o trece de plenul Senatului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările