VIDEO Iohannis: PSD vrea să dea Ardealul ungurilor. Ciolacu, ce ţi-a promis Viktor Orban?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu coabitează
Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu coabitează

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament. Şeful statului a acuzat PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o largă autonomieŢinutului Secuiesc. ”Marele PSD se luptă în birourile secrete din Parlament ca să dea Ardealul ungurilor”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis:

  • .Jó napot kívánok, PSD! (Bună ziua, PSD! -n.r.)  
  • Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.  
  • Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!  

***

Senatul va respinge azi proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, a anunţat preşedintele PSD Marcel Ciolacu. PSD are singur majoritate în Senat, forul decizional pentru acest proiect legislativ iniţiat de UDMR. Legea a trecut ieri tacit de Camera Deputaţilor.

„Am stabilit că azi, la ora 14.00, Senatul va avea plen şi va da vot de respingere.O să închidem acest subiect şi cu asta basta”, a anunţat liderul PSD Marcel Ciolacu. Proiectul a trecut ieri tacit de Camera Deputaţilor, după ce primise aviz negativ în comisii.

”Nu suntem naivi şi nu credeam că o să treacă. Dra ne-am fi dorit o dezbatere sinceră, parlamentă”, a spus liderul deputaţilor UDMR Benedek Zacharie.

Guvernul Orban nu susţine demersul UDMR. De asemenea, proiectul a primit avize negative de la Consiliul Economic şi Social (CES) şi de la Consiliul Legislativ. Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor s-au exprimat împotriva adoptării.

La rândul lor, deputaţii Comisiei de Administraţie au avertizat că proiectul nu ţine seama de dispoziţiile din chiar debutul Constituţiei României, potrivit cărora „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil ”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite