Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, l-a numit consilier pe Dacian Cioloş

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, l-a numit consilier pe Dacian Cioloş

Dacian Cioloş, fostul comisar european al României FOTO Adevărul

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a desemnat pe Dacian Cioloş, fost comisar european din partea României, în funcţia de consilier special privind siguranţa alimentară internaţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În calitate de consilier special al preşedintelui Juncker, domnul Cioloş va colabora strâns cu diferiţi membri ai Comisiei Europene în ceea ce priveşte contribuţia Uniunii Europene la soluţionarea acestei provocări globale. Domnul Cioloş nu va fi remunerat pentru activitatea depusă în noua sa calitate“, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Juncker a vorbit despre motivele pentru care l-a ales consilier pe Cioloş. "Crizele alimentare, presiunea asupra resurselor naturale, populaţia mondială în creştere şi schimbările climatice ne reamintesc că siguranţa alimentară este o provocare importantă, pentru care Uniunea Europeană trebuie să găsească soluţii. Dacian Cioloş are o vastă experienţă în domeniul siguranţei alimentare şi consider că este persoana potrivită să mă consilieze pe această importantă temă“, a spus Juncke-

Dacian Cioloş a ocupat funcţia de comisar european pentru agricultură şi dezvoltare rurală în perioada 2010–2014. În timpul mandatului, el a coordonat reforma Politicii Agricole Comune pentru perioada 2014-2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările