Ponta: Dacă judecătorii CCR decid că Băsescu a încălcat Constituţia, iar el continuă să susţină PMP, îl suspendăm

Ponta: Dacă judecătorii CCR decid că Băsescu a încălcat Constituţia, iar el continuă să susţină PMP, îl suspendăm

Premierul Victor Ponta FOTO Adevărul

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seara, la Antena 3, că aşteaptă decizia CCR cu privire la implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală a Partidului Mişcarea Populară. În cazul în care Curtea va decide că liderul de la Cotroceni a încălcat Legea fundamentală, iar acesta continuă să susţină formaţiunea condusă de Eugen Tomac, Ponta a ameninţat că va propune declanşarea unei noi proceduri de suspendare.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Nu ştim ce va decide CCR pe 21, dar dacă va decide ce cred că ar fi constituţional, şi anume că preşedintele nu are voie să participe în campanie, iar după aceea Băsescu continuă să facă tot campanie, a doua zi vom depune cererea de suspendare. E important, esenţial chiar, ce va decide CCR pe 21 şi dacă Băsescu respectă decizia. Dacă nu, nu doar că vom declanşa procedura de suspendare, dar cred că nu îl apăra nimeni. Nu vreau să duc din nou România în criză, dar dacă avem o decizie a CCR şi nu o respectă, nu am nicio ezitare să propun suspendarea lui Băsescu”, a spus Ponta, la Antena 3. 

Pe de altă parte, el a afirmat că preşedintele va înceta, cel mai probabil, să se implice în campanie.

“Să ştiţi că Băsescu este extrem de laş, când vede că lucrurile merg foarte departe, nu vrea să renunţe, îi plac maşina, palatul”, a conchis el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările