Ovidiu Raeţchi: Dacă Legea educaţiei naţionale permite profesorilor să oblige copiii să stea în cap în faţa unor politicieni, ea trebuie schimbată rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Raeţchi. FOTO Florin Şuler
Ovidiu Raeţchi. FOTO Florin Şuler

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, a afirmat că Legea educaţiei ar trebui „schimbată rapid“, din moment ce şcolarii pot ajunge în situaţii umilitoare la diverse evenimente.

„Cazul fetiţei obligate de dascăli sa facă tumbe pentru placerea si PR-ul doamnei Viorica Dăncilă, precum şi elevii smulşi de la ore pentru garnisirea pozelor oficiale cu putin viitor luminos in maniera nord-coreeană - aceste lucruri nu pot fi lăsate la nivelul indignării de Facebook (foarte legitima, de altfel), ci ne obligă să căutăm si soluţii de prevenire si sancţionare. Dacă Legea educaţiei naţionale permite profesorilor să oblige copiii să stea în cap în faţa unor politicieni,  ea trebuie schimbată rapid! Au fost informaţi părinţii despre utilizarea copiilor lor in parade comunistoide? Şi-au dat ei un acord scris pentru asta? Unde se termină «interzicerea politicii în şcoli» si de unde intră în scenă servilismul, oportunismul, iresponsabilitatea, parazitarea politică a structurilor educaţionale?“, se întreabă Ovidiu Raeţchi într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Liberalul consideră că trebuie să aibă loc o dezbatere şi să fie depusă o iniţiativă legislativă care să aibă drept scop interzicerea supunerii copiilor la „tratamente umilitoare“. „Devin absolut necesare, în context, o dezbatere şi o iniţiativă legislativă (explicită şi funcţională) prin care implicarea copiilor - de către profesori, în contextul sistemului de învăţământ - în astfel de activităţi publice care urmăresc un beneficiu politic implicit sau direct, şi care îi pot supune unor tratamente umilitoare, să fie interzisă şi sancţionată prin lege“, a mai afirmat raeţchi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite