O rechemare pierdută. Maior rămâne în SUA pentru că o hârtie s-a pierdut între instituţii. Dăncilă: „Nu am primit nimic de la Meleşcanu“. Nici la Cotroceni nu e

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorica Dăncilă susţine că nu a primit nicio solicitare din partea fostului ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, privind rechemarea la post a ambasadorului României în SUA, George Maior. Meleşcanu anunţa în luna mai că a trimis propunerea de rechemare la Cotroceni. Potrivit unor surse politice, nu a ajuns niciun document pe masa preşdintelui. Într-un interviu pentru Adevărul, Maior spunea că a aflat de la televizor despre rechemarea sa

„Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea domnului Meleşcanu. O semnam şi o trimeteam la Cotroceni“, a spus Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă, întrebată dacă a primit vreun document de la Teodor Meleşcanu. 

În 8 mai, Teodor Meleşcanu, la acea vreme ministru de Externe, anunţa, la Antena 3, că a trimis la Cotroceni propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasdor în SUA. Între timp, Teodor Meleşcanu a fost remaniat, în locul său venind Ramona Mănescu. Potrivit unor surse politice, solicitarea nu a ajuns pe masa Administraţiei Prezidenţiale. Preşedintele Klaus Iohannis are ultimul cuvânt în procedura de rechemare la post a unui ambasador. 

Într-un interviu pentru Adevărul, acordat în SUA, imediat după vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, ambasadorul României la Washington, George Maior, a susţinut că a aflat de la televizor decizia Guvernului de a-l rechema în ţară.

Adevărul: Fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu a propus rechemarea dvs. în ţară, dar de curând a plecat din Guvern. În ce stadiu se află procedura de întoarcere la post?

Georeg Maior: Întrebaţi instituţiile. Eu îmi fac datoria aici.

Aţi fost anunţat de Teodor Meleşcanu?

Am aflat de la televizor când s-a făcut acest gest. Nu l-am înţeles, dar domnul Meleşcanu a plecat din Guvern, îi doresc numai bine, suntem şi colegi la universitate.

Sunteţi sarcastic? A încercat să vă aducă acasă de la Washington şi îi doriţi numai bine?

E un om pe care îl cunosc de 20 de ani şi am rămas uşor neplăcut surprins de ceea ce s-a întâmplat. Sunt ambasador aici şi îmi voi face datoria câtă vreme are ministerul nevoie de mine.

Cu preşedintele Iohannis, care are ultimul cuvânt în procedura de rechemare a unui ambasador, aţi discutat?

Nu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite