Nicolae Ciucă a discutat cu premierii Islandei şi Norvegiei despre consolidarea relaţiilor cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a discutat joi, la Bruxelles, cu premierul Islandei, Katrín Jakobsdóttir, şi cu Jonas Gahr Støre, premierul Norvegiei, despre climatul de securitate din Europa şi întărirea relaţiilor cu România.

„Am avut un dialog substanţial şi deschis cu prim-ministrul Islandei, Katrín Jakobsdóttir, privind securitatea europeană şi situaţia din Ucraina. Am convenit că relaţiile dintre România şi Islanda pot şi trebuie consolidate”, a scris premierul Ciucă, joi, pe Twitter. 

De asemenea, şeful Guvernului a discutat despre securitatea europeană şi cu omologul său din Norvegia, punctând şi necesitatea consolidării relaţiilor dintre cele două state. 

„Am notat în discuţia cu premierul Norvegiei, Jonas Gahr Støre, similitudinea opiniilor noastre cu privire la riscurile la adresa securităţii europene, importanţa consolidării poziţiei de descurajare şi apărare a NATO şi întregul Flanc Estic. Am recunoscut potenţialul de a consolida relaţiile dintre România şi Norvegia”, a mai scris premierul Ciucă pe Twitter. 

Nicolae Ciucă a fost prezent joi, alături de Klaus Iohannis, la reuniunea extraordinară a şefilor de stat şi de guvern din ţările membre NATO, organizată la Cartierul General al NATO din Bruxelles. Liderii ţărilor aliate s-au întâlnit în contextul războiului din Ucraina. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite