Marine Le Pen, despre atitudinea UE faţă de Rusia: Sancţiunile au fost o aberaţie

Marine Le Pen, despre atitudinea UE faţă de Rusia: Sancţiunile au fost o aberaţie

Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen. FOTO AFP/Getty Images

Liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, a declarat într-un interviu pentru „Adevărul“ că sancţiunile economice luate de UE împotriva Rusiei au fost o aberaţie şi că statele europene ar trebui să fie lăsat să colaboreze cu orice ţară vor, fără să primească indicaţii de la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebată de „Adevărul“ ce relaţie ar trebui să aibă UE cu Rusia şi dacă ar trebui să voteze un nou pachet de sancţiuni pentru Rusia, în condiţiile în care în vară acestea încetează, Marine Le Pen s-a declarat împotriva deciziei iniţiale luate de UE.
 
„Nu! Sancţiunile au fost o aberaţie. Eu sunt pentru o lume cu mai mulţi poli de putere. Iar fiecare ţară să fie lăsată să decidă cum vrea să aibă relaţii cu alte state. Fiecare să decidă dacă vrea să colaboreze cu Statele Unite, Rusia sau cu China. Cred că UE, la îndemnul Statelor Unite, face un «război rece» de mai mulţi ani. Acest lucru nu este în interesul UE, nici în interesul său geostrategic, nici în interesul său economic. Trebuie să pacificăm relaţiile cu Rusia. Nu e vorba aici de o relaţie de supunere faţă de Rusia deoarece noi nu ne supunem nimănui, ci de o relaţie de egalitate şi de respect. Evident, după mine, Europa are tot interesul de reînnoda relaţiile economice cu Rusia“, a declarat preşedintele Frontulu Naţional. 
 
În cadrul conferinţei de presă susţinută sâmbătă, la Sinaia, Le Pen a negat că partidul său ar fi finanţa de Rusia. „Noi nu suntem finanţaţi de Rusia", a precizat liderul francez. 
 
Aceasta a explicat şi contextul în care partidul său a ajuns să se împrumute la o bancă ceho-rusească. „Am cerut un credit la o bancă franceză, mi-a spus «nu». La o bancă europeană, mi-a spus «nu». La o bancă mondială, mi-a spus «nu». A fost una care a acceptat să ne împrumute bani pentru o dobândă deloc prietenoasă, 6%, o bancă ceho-rusească. Înţeleg că am fost acuzată că am acceptat să semnez un contract (n.r. - de credit) cu această bancă. Ştiţi o alta? Sunt gata să semnez cu o bancă românească. Nu ezitaţi să-mi daţi datele de contact dacă există o bancă din România care să vrea să împrumute Frontul Naţional, pentru că eu, până acum, nu am găsit o alta decât cea care ne-a împrumutat“, a spus Le Pen. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: