MAE, după ce Dmitri Medvedev a legat aderarea Moldovei la UE de crearea unei noi Românii Mari: „Declaraţiile fac parte din retorica falsă a Kremlinului”

MAE, după ce Dmitri Medvedev a legat aderarea Moldovei la UE de crearea unei noi Românii Mari: „Declaraţiile fac parte din retorica falsă a Kremlinului”

FOTO Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că declaraţiile lui Dmitri Medvedev, care a spus că aderarea Republicii Moldova la UE nu este posibilă în mod direct, ci se doreşte crearea „noii Românii Mari”, fac parte din „retorica falsă a Kremlinului”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reacţia menţionată indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă şi reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocaţiei şi orientării europene ale Republicii Moldova şi cetăţenilor săi, mai arată MAE, într-un comunicat de presă.

„Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, iniţierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul şi, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”, conchide sursa citată.

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că aderarea Moldovei la UE este posibilă, nu direct, ci prin crearea „noii Românii Mari”. „Moldova a intrat în coada lungă de aderare la UE, întinsă de-a lungul deceniilor. Bon voyage! Dar [ei] vor mai devreme! De aceea, există o altă modalitate de a obţine aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari ”, a spus politicianul pe canalul său Telegram, răspunzând unei întrebări din partea TASS cu privire la cât de curând ar putea avea loc aderarea Republicii Moldova la Uniune.
 

El a menţionat că „politicienii români dansează politic în cerc în jurul Moldovei” de multă vreme. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările