Ludovic Orban, după ce PSD şi USR vor să sporească atribuţiile Jandarmeriei: Să îi premiem pe jandarmi pentru comportamentul lor din 10 august?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui proiect PSD şi USR, Jandarmeria primeşte puteri şi mai mari. „Să îi premiem pe jandarmi pentru comportamentul lor pe data de 10 august? Asta îşi propune proiectul? Suntem  categoric împotrivă“, a replicat liderul PNL Ludovic Orban.

„Să îi premiem pe jandarmi pentru comportamentul lor pe data de 10 august? Asta îşi propune proiectul? Suntem  categoric împotrivă şi oricine susţine un astfel de proiect se face că nu înţelege în ce a fost transformată jandarmeria de actuala putere politică. Suntem categoric împotrivă“, a spus liderul PNL Ludovic Orban. 

Jandarmeria primeşte şi mai multe atribuţii, potrivit unui proiect de lege depus de 8 deputaţi PSD şi un deputat USR, Bogdan Rodeanu. Acesta prevede că grupările de jandarmi mobile devin membri la nivelul comisiilor autorităţilor teritoriale de ordine publică. Proiectul de lege a primit aviz pozitiv în Comisia de Apărare, cu voturile PSD şi USR, şi merge în plenul Camerei Deputaţilor pentru adoptare.

Potrivit legii, grupările de jandarmi mobile funcţionează în subordinea Inspectoratului General, ca structură destinată organizării şi executării misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice. Cu alte cuvinte, acestea intervin inclusiv în cazul unor proteste de stradă, precum cel de pe 10 august. Iar autorităţile teritoriale de ordine publică se constituie şi funcţionează pe lângă Consiliul General al Municipiului Bucureşti, respectiv pe lângă fiecare consiliu judeţean, “în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite