Iohannis respinge din nou numirea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici în Guvern

Iohannis respinge din nou numirea Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici în Guvern

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea /

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni după-amiază că respinge propunerile înaintate de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Transporturi - Mircea Drăghici - şi Dezvoltare - Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedintele a anunţat că va transmite în cursul acestei săptămâni refuzul oficial privind numirea în funcţiile de minisştri a lui Mircea Draghici şi a Liei Olguţa Vasilescu, iar motivele sunt aceleaşi ca în scrisoarea transmisă anterior premierului Viorica Dăncilă 

Şeful statului a declarat că guvernul trebuie să trimită toate actele cerute de lege pentru numirea unui ministru, iar PSD trebuie să vină cu propuneri care să-l convingă pe preşedinte cu numele sunt potrivite funcţiilor de ministru.

„Nu am primit niciun fel de alte propuneri şi discuţiile pe care le-am purtat nu au vizat alte propuneri. Rezolvarea este foarte simplă. Partea guvernamentală nu are decât să citească legislaţia invocată de mine, iar PSD să vină cu nişte propuneri care mă conving că ministerele vor fi bine conduse. Sunt motivele invocate în scrisoare. Vă rog să o studiaţi.
Rezolvarea este cât se poate de simplă. Guvernul trebuie să îndeplinească condiţiile, adică să prezinte actele celor nominalizaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar PSD să vină cu propuneri care mă conving că ministerele vor fi bine conduse.”, a spus Klaus Iohannis.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: