Ilie Bolojan nu exclude o candidatură la şefia PNL sau la preşedinţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Bolojan Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ilie Bolojan Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalul Ilie Bolojan, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, ia în calcul să candideze la şefia PNL ori chiar la alegerile prezidenţiale, menţionând că „nu este cazul” şi nici „nu ar fi normal” să excludă asemenea posibilităţi. Afirmaţia liderului liberal vine în contextul în care anterior a declarat că „nu se pune problema” unei eventuale candidaturi la preşedinţia României.

„Nu exclud. (...)N-ar fi normal să exclud şi nici nu e cazul”, a declarat Ilie Bolojan, într-un interviu pentru Libertatea, fiind întrebat dacă ar putea candida la preşedinţia PNL sau chiar a României.

Anterior, şeful CJ Bihor şi fost primar al Oradei a declarat, într-un alt interviu, la Digi 24, întrebat despre o eventuală candidatură a sa la Preşedinţie:„Nu se pune această problemă. Eu cred că fiecare om trebuie să-şi facă o analiză a capacităţilor pe care le are şi unde poate livra mai mult. Fiecare poziţie necesită o anumită expertiză şi atunci, fiecare om îşi poate face o analiză personală. Nu e uşor să faci asta, pentru că de obicei, riscăm să ne supraevaluăm”.

Liderul liberal afirmă că şi-a dorit mereu să fie „neimportant”, să creeze un sistem care să nu depindă de oamenii cu funcţii de decizie. 

„Dar nu asta e problema de acum a României.(...) Ideea asta că dacă vine cineva în politică este un salvator care va rezolva toate problemele este o aşteptare care nu va fi niciodată confirmată de realitate”, a precizat Ilie Bolojan. 

Potrivit liderului PNL, în ceea ce priveşte politica naţională, „la vârf, dependenţele pe care le ai ca să generezi schimbare sunt mult mai mari. Îţi trebuie echipe foarte puternice, mari, îţi trebuie stabilitate politică. Şi îţi trebuie timp”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite