Financial Times: „Sforarul“ României supravieţuieşte rebeliunii din partid

Financial Times: „Sforarul“ României supravieţuieşte rebeliunii din partid

Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Preşedintele partidului de la guvernare se confruntă cu rebeliunea unor membri importanţi ai PSD, scrie Financial Times, publicaţie care susţine că Liviu Dragnea este considerat „sforarul“ României, politician care nu poate deveni premier din cauza condamnărilor penale.

Ştiri pe aceeaşi temă

„România a devenit o altă ţintă a îngrijorărilor privind starea statului de drept în Europa de Est, dar aici este vorba de problema corupţiei, nu de cea a echilibrului democratic, precum în Polonia şi Ungaria, ambele aflate în etape preliminare de infrigement din partea UE“ scrie Financial Times, sub semnătura lui Valerie Hopkins.
 
„Unii colegi ai domnului Dragnea se tem că a devenit o vulnerabilitate politică“, notează publicaţia, amintind de scrisoarea prin care i s-a cerut demisia şi de faptul că popularitatea lui Dragnea a ajuns sub 10%, iar partidul a coborât sub 30%. 
 
Dragnea „a supravieţuit“ tentativei de vineri de a fi înlăturat de la conducerea PSD, primind şi sprijinul Vioricăi Dăncilă, care a rezistat până acum presiunilor de a da o ordonanţă pentru amnistie şi graţiere. 

„Chiar dacă nu şi-a pierdut funcţia de preşedinte al PSD, el a pierdut deja partidul. E doar o chestiune de timp”, a declarat analistul independent Bogdan Nedea. Analistul spune că disputa din partid a fost mai degrabă una pentru putere, decât una pentru combaterea coruţiei şi apreciază că este puţin probabil ca cei care vor învinge să schimbe politicile şi scopurile partidului. „Este un război între bande”, a adăugat Nedea.
 
„De când au venit la putere, social-democraţii au încercat să slăbească legislaţia anti-corupţie“, mai precizează cei de la FT, amintind şi de faptul că au reuşit să o înlăture pe Laura Codruţa Kovesi. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările