EXCLUSIV Radu Stroe, fost ministru şi deputat PNL, UNPR şi PSD, primeşte o nouă sinecură. Ce alte numiri a făcut Guvernul demis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Stroe, fost ministru şi deputat (PNL, UNPR şi PSD), mai primeşte o funcţie de la Guvernul PNL FOTO Adevărul
Radu Stroe, fost ministru şi deputat (PNL, UNPR şi PSD), mai primeşte o funcţie de la Guvernul PNL FOTO Adevărul

Radu Stroe a fost numit în Consiliul de Administraţie al FNGCIMM pentru o perioadă de patru luni, această instituţie fiind în subordinea Ministerului Finanţelor, condusă de Dan Vîlceanu. Fost ministru şi deputat PNL, UNPR şi PSD, Stroe este pensionar special, dar şi consilier al preşedintelui Curţii de Conturi.

Zilele lui Radu Stroe în Consiliul de Administraţie al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) păreau că au luat sfârşit, după ce pe 8 octombrie i-a expirat mandatul de membru al acestei structuri. Dintre toate numele de foşti grei ai politicii româneşti de la FNGCIMM (Ovidiu Silaghi, Ion Ariton, Anca Boagiu), Stroe era ultimul care rezistase până în această toamnă. Ancăi Boagiu, lui Ion Ariton sau Ovidiu Silaghi nu le-au fost reînnoite mandatele în iulie şi august.  

Radu Stroe, fost ministru al Internelor în Guvernul Ponta şi traseist politic (PNL, UNPR, PSD), a început de la 1 noiembrie un nou mandat de patru luni (până pe 1 martie 2022), cu posibilitate de prelungire de încă două luni.   

Stroe lucrează şi la Curtea de Conturi, acolo unde e consilier al şefului instituţiei, Mihai Busuioc. De altfel, greul veniturilor fostului ministru, în anul fiscal 2020, au fost de la Curtea de Conturi, loc de unde a încasat 107.000 lei. De la FNGCIMM, Radu Stroe a primit 84.000 de lei, în timp ce prin cele două venituri din pensii (cea pentru limită de vârstă şi cea de fost parlamentar) a mai încasat 162.000 de lei, din care 113.000 de lei pentru mandatele din legislativ. În total, Radu Stroe a avut un venit lunar mediu de 29.400 de lei, adică dublu faţă de cel al preşedintelui Klaus Iohannis.

Dan Matei, fost consilier de stat pe probleme economice al fostului premier Viorica Dăncilă, a primit şi el un mandat de patru luni în CA al FNGCIMM, structură pe care o va conduce şi ca preşedinte. Funcţia de bază a lui Matei este cea de director în cadrul Ministerului Finanţelor.  

Un mandat de patru luni au primit şi Ciprian Dan Costea, vicepreşedinte al PNL Satu Mare şi economist, precum şi Mihaela Daniela Stan, Silviu Mihai Ivaşcu şi Florin Nicolae Jianu.

Membrii Consiliului de Administraţie al FNGCIMM beneficiază de o indemnizaţie lunară brută de 12.062 lei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite