Eugen Nicolicea: „Am absolvit Dreptul cu nota 10 la Spiru Haret“. Deputatul PSD nu spune că a rămas repetent la prima facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Nicolicea, propus ministru la Justiţie din partea PSD în locul lui Tudorel Toader, susţine că a terminat Facultatea de Drept la Spiru Haret, unde a primit nota 10 la examenul de licenţă. „Adevărul“ a dezvăluit că, în anii 80, Nicolicea a rămas repetent la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare a Universităţii din Timişoara, apoi , la mijlocul anilor 2000, a absolvit Facultatea de Drept la Spiru Haret, forma de „Învăţământ la distanţă“.

„În ceea ce priveşte facultatea de drept, sau alfel spus, «marele secret al lui Nicolicea», de fapt, nu era niciun secret. Cei care s-au interesat, au primit imediat informaţiile solicitate de la Universitatea Spiru Haret, inclusiv că am absolvit cu nota 10 la examenul de licenţă. Ca orice deontologi în stare pură, din decembrie 2017 şi până în prezent nu au catadicsit să furnizeze măcar şi această informaţie. Din păcate, nici de această data nu au lăsat datele oficiale să strice un subiect atât de «senzaţional»”, susţine Eugen Nicolicea. 

În ultimele zile au apărut tot felul de informaţii denigratoare la adresa mea, care mai de care mai exagerate, negative sau chiar falsuri grosolane, preluate şi rostogolite în fel şi chip. Sunt unul dintre cei mai vechi membri ai Parlamentului României. De peste 26 de ani, am participat la elaborarea celor mai relevante legi ale Forului Legislativ. Cunosc majoritatea legilor importante în litera şi spiritulul lor. În lunga experienţă în Legislativ, am făcut parte din comisiile pentru revizuirea Constituţiei României, iar de aici şi insistenţa pe care o manifest de fiecare dată pentru respectarea Constituţiei României", scrie Nicolicea pe Facebook.

El afirmă că mai mult de 10 ani a fost membru şi a condus una dintre cele mai importante comisii permanente, Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputaţilor.

"Am fost chestor, secretar şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, în mai multe legislaturi şi în diverse componenţe politice ale majorităţii parlamentare, preşedinte al Comisiei pentru regulament, membru al Comisiei speciale pentru elaborarea Codului penal şi a Codului de procedură penală (atât în 2007, cât şi în prezent) şi al mai multor comisii de anchetă. De asemenea, am fost ministru şi am ocupat o funcţie în administraţia publică locală, cunosc atât problemele cu care se confruntă administraţia publică locală, cât şi cea centrală", susţine Eugen Nicolicea.

"A susţine că o vechime de aproape 27 de ani în Parlamentul României nu înseamnă şi experienţă juridică, înseamnă să fii rău intenţionat sau de o calitate intelectuală îndoielnică, fără a mai pune în discuţie lipsa de respect faţă de cea mai importantă instituţie a democraţiei", subliniază el.

„Adevărul“ a dezvăluit în decembrie 2017 „secretul lui Nicolicea“: a făcut Dreptul la Spiru Haret, forma de Învăţământ la Distanţă. A rămas repetent la prima facultate

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite