Dragnea: Guvernul va cere explicaţii Comisiei Europene cu privire la lista de nume pentru MCV din 2012. E o imixtiune brutală în actul de justiţie

Dragnea: Guvernul va cere explicaţii Comisiei Europene cu privire la lista de nume pentru MCV din 2012. E o imixtiune brutală în actul de justiţie

Liviu Dragnea anunţă că vor fi cerute explicaţii Comisiei Europene. Foto: Inquam

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că atât Guvernul, cât şi Ministerul Justiţiei, vor cere Comisiei Europene clarificări în privinţa listei de persoane aflate în diferite proceduri judiciare care s-ar regăsi într-un document MCV din 2012. Dragnea a susţinut că PSD consideră această listă o „imixtiune brutală în actul de justiţie din România” din partea Comisiei Europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat luni că Guvernul şi Ministerul Justiţiei vor cere explicaţii Comisiei Europene cu privire la lista de persoane aflate în diferite proceduri judiciare care s-ar regăsi într-un document MCV din 2012 şi pe care Mihai Gâdea l-a prezentat duminică seara. Documentul era atribuit Comisiei Europene, din 10 octombrie 2012 şi cuprindea 21 de cerinţe adresate Guvernului român privind MCV. Între acestea ar fi fost şi o solicitare privind o scurtă descriere a situaţiei curente şi stabilirea paşilor următori pentru cazurile de înaltă corupţie în care erau implicaţi: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu. Toţi cei de mai sus aveau la momentul respectiv funcţii politice.

Liderul PSD a catalogat acţiunea ca fiind „fără precedent” şi „ceva foarte grav”.

„O temă importantă, respectiv acea listă, într-un document MCV am înţeles, de persoane care erau în diverse faze ale unor proceduri judiciare, dosare sau procese pe rol. Doamna prim-ministru ne-a informat că Guvernul sau/şi ministrul Justiţiei vor transmite o scrisoare de solicitare de clarificări la Comisia Europeană în legătură cu acest document, în care să încerce să afle şi să aflăm cu toţii ce a stat la baza întocmirii acestei liste, care sunt informaţiile pe care s-au bazat şi de ce s-a făcut această solicitare, pentru că din ce în ce mai mulţi dintre cei care şi-au exprimat un punct de vedere consideră că ... şi se poate considera că aia a fost o imixtiune brutală în actul de justiţie din România şi se poate spune chiar că de fapt era o inducere a unei direcţii ca acele persoane neapărat să fie condamnate”, a declarat Liviu Dragnea, după o întâlnire a conducerii PSD.

Liviu Dragnea a mai spus că Viorica Dăncilă va face o analiză pentru a vedea dacă au mai fost documente „cu nume şi prenume” din partea CE, din 2012 până în prezent.

„Tot astăzi, doamna prim-ministru ne-a informat că va face o analiză şi din 2012 până astăzi, să vedem dacă au mai fost astfel de solicitări şi dacă au mai fost nume şi prenume în vreun document emis de Comisia Europeană sau din partea MCV”, a afirmat preşedintele PSD.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: