Doina Gradea, precum odinioară Susănica Gâdea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am citit cu ochii mari cât cepele relatările de presă referitoare la ceea ce a spus şi cum şi-a îngăduit să vorbească în faţa Comisiile de cultură ale Parlamentului preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea. Am urmărit şi înregistrările audio şi nu mi-a venit să îmi cred urechilor.

Credeam că ştiu aproape totul despre caracterul personajului cu pricina, despre tupeul şi aroganţa de esenţă pesedistă ale insei trimise de Liviu Nicolae Dragnea să facă politica partidului în instituţia din Calea Dorobanţi nr. 191. M-am înşelat. Insa este mai obraznică şi mai dură decât a fost autorul primului Imn de Stat al RPR, manufacturierul Matei Socor, care înscăunat de PMR la conducerea Radioului, i-a dat a înţelege marelui George Enescu că nu mai prea are ce căuta pe acolo.

Doina Gradea a negat cu o seninătate vecină cu inconştienţa, cu iresponsabilitatea, fapte de domeniul evidenţei.În primul rând tratamentul special de care se ridică la ordinul lui Liviu Dragnea Ionuţ Cristache. A îndrăznit să îi ridice statuie, aducându-i osanale pentru ce şi cât munceşte, pretinzând şi că ar face audienţe, deşi cifrele zilnice o contrazic drastic (de abia dacă atinge 1 punct de rating), falsului jurnalist. Pregătind, probabil, astfel nu doar parlamentarii, ci şi opinia publică pentru viitorul şoc. Neprofesionistul cu pricina urmează să fie premiat pentru emisiunile vizibil, scandalos de-a dreptul, puse în slujba puterii actuale de total decredibilizată APTR, a familiei Longin-Necşulea. Reamintesc că, în urma cu câţiva ani, d-na Longin a ajuns cu delirul şi cu operaţiunea de mistificare a realităţii media până într-acolo încât a comparat Antena 3, oficina de propagandă a famigliei Voiculescu, cu Europa Liberă.

Tot Doina Gradea a pretins, fără să îi tremure vocea, că nu ea singură stabileşte onorariile colaboratorilor, despre care ştim că cei mai mulţi sunt aleşi la recomandarea PSD, ci că ar face-o în urma unor  consultări directe cu managementul TVR. Fie el de top sau middle. Ce a uitat să spună insa cu pricina este că toţi cei care deţin la ora actuală până şi cea mai mică funcţie în TVR şi-au primit posturile nu prin concurs, ci prin deciziile discreţionare ale însăşi ilustrissimei ei persoane. Că toţi au fost declaraţi manageri de pixul bont al Doinei Gradea. Şi că, în consecinţă, nu sunt decât nişte executanţi ai poftelor fostei asistente personale a lui Adrian Sârbu. Însuşi producătorul general al TVR, dl. Alexandru Sassu, care, graţie calităţilor lui esenţiale de politruc şi de servant al PSD, a ocupat o vreme postul pe care îl deţine actualmente cetăţeană pe care a însoţit-o spre a-i ţine isonul, a fost recuperat din gradenele de la România tv, acolo unde juca rolul unui vorbete de categoria a doua, tot de d-na Gradea. Indiscutabil, tot ca urmare a unui ordin politic, desigur.

Doamna Gradea a făcut la Parlament pe principiala, pe apărătoarea legalităţii atunci când a venit vorba şi despre contractele şi onorariile cu cântec din vremea Cerbului de Aur. Am dezvăluit într-un comentariu publicat în urmă cu câteva zile cum şi în ce hal şi-a bătut joc nu doar de TVR, ci de banul contribuabilului român vedeta de carton Gabriel Garko. Acum aflăm că aceeaşi d-na Gradea încalcă regulile care prezidează funcţionarea Consiliului de Administraţie al TVR. Tratându-l de parcă ar fi o anexă.

Şapte membri ai respectivului Consiliu o acuză pe şefa intens şi mizer tincturată politic a Societăţii Române de Televiziune de dezinformare crasă a Parlamentului. Respectivei doamne pare-se că puţin îi pasă. Ea continuă să se comporte în TVR de parcă ar fi reîncarnarea poate nu chiar a Anei Pauker (nu are inteligenţa pe care se spune că ar fi posedat-o respectiva), ci o egalează doar pe, hai să zicem,  Susănica Gâdea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite