CTP, despre desemnarea lui Cioloş ca premier: Kelemen Hunor ar fi avut mai multe şanse de a forma o majoritate parlamentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto:: Arhivă Adevărul
Foto:: Arhivă Adevărul

Kelemen Hunor, liderul UDMR, ar fi avut mai multe şanse de a forma o majoritate parlamentară decât Dacian Cioloş, a transmis gazetarul Cristian Tudor Popescu, la emisiunea Cap Limpede, de la Digi24.

Potrivit acestuia, preşedintele Klaus Iohannis şi-a asumat desemnarea lui Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru, însă nu a justificat lucrul acesta.

„Preşedintele Iohannis şi-a asumat desemnarea lui Cioloş, nu a justificat lucrul acesta şi ar fi trebuit să-l justifice. A apărut şi ne-a spus - «Eu l-am ales pe domnul Cioloş. De ce? Treaba mea.» Păi nu e treaba exclusivă a domnului preşedinte pentru că în constituţie scrie că cel desemnat trebuie ales în ideea că are cele mai multe şanse să alcătuiască o majoritate.

Sigur că preşedintele poate să numească şi portarul din Modrogan, are această cădere. Dar, în constituţie se precizează asta. Domnul Iohannis nu a venit să ne spună: «L-am ales pe domnul Cioloş pentru că ar avea cele mai mari şanse să facă o majoritate».”, a transmis Gazetarul la Digi24.

Acesta a precizat că, din contră, Dacian Cioloş are şansele cele mai mici să facă o majoritate.

„Domnul Cioloş are şansele cele mai mici să facă o majoritate în momentul de faţă. Ar fi avut, după părerea mea, şanse mai mari decât domnul Cioloş domnul Kelemen Hunor. Eu m-am gândit, atunci, că ar fi o soluţie să-l desemneze pe domnul Kelemen Hunor, care a fost propunerea UDMR. 

UMDR a avut propunere. Domnul Kelemen Hunor, care a făcut dovada echilibrului, a responsabilităţii de care dă dovadă. Este un politician matur, un politician capabil, după părerea mea de a conduce un guvern, făcând diverse concesii, înţelegându-se cu unii, cu alţii. Ar fi putut domnul Iohannis să-l desemneze pe domnul Kelemen Hunor.”, a afirmat CTP.

Sursa citată a amintit de discursul lui Kelemen Hunor de la congresul PNL.

„Eu nu uit discursul de la congresul PNL al domnului Kelemen. Extraordinar. A fost discursul cel mai chibzuit, cel mai responsabil şi cel mai românesc din sala aia de 5000 de oameni. Ar fi putut să-l desemneze pe domnul Kelemen premier. 

Sigur, se păstrau în coaliţie proporţiile, adică miniştrii cei mai mulţi PNL, apoi USR, apoi UDMR, cu premier de la UDMR. Adică avem două partide care erau în coliziune frontală şi, practic, după cum se vede cât se poate de clar, imposibil de realizat între ele o înţelegere... Foarte bine, avem un al treilea partid în coaliţie, îl punem pe domnul Kelemen şi avem un guvern.

Nu ştiu dacă ar fi reuşit până la urmă domnul Kelemen să-i pună la un loc pe cei de la PNL şi pe cei de la USR, dar avea şanse mai mari decât domnul Dacian Cioloş care n-avea niciuna”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite