Cristian Buşoi, europarlamentar PNL: „România are o imagine foarte bună în Congresul SUA”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Cristian Busoi
FOTO: Facebook/ Cristian Busoi

Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a transmis, după o vizită în Statele Unite, că România are o imagine foarte bună în Congresul SUA. În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie din Parlamentul European, liberalul a transmis că aleşii europeni vor continua să lucreze la consolidarea parteneriatul dintre SUA – România şi UE.

„În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie din Parlamentul European am fost săptămâna aceasta într-o misiune diplomatică la Washington. M-am întâlnit cu membri ai Congresului SUA, democraţi şi republicani din Senat şi Camera Reprezentanţilor, oficiali ai Departamentului de Stat şi experţi de top ai principalelor Think – Thank-uri ale Statelor Unite. Am fost bucuros să aflu, din discuţiile cu toţi oficialii cu care m-am întâlnit, că ţara noastră se bucură de o reputaţie foarte bună. Ni s-au transmis mulţumiri şi aprecieri pentru felul în care românii s-au implicat în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina, dar şi pentru devotamentul pe care România îl arată faţă de parteneriatul pe care îl avem cu SUA şi NATO. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă sunt foarte respectaţi şi apreciaţi în Congresul SUA", a transmis europarlamentarul liberal.

Cristian Buşoi a mai precizat că în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut la Washington, temele de discuţie s-au concentrat, în special, pe situaţia securităţii aprovizionării cu energie.

„Am reamintit determinarea totală a UE de a renunţa, cât mai repede posibil, la gazul rusesc, iar parteneriatul dintre SUA – UE pentru livrarea cantităţilor suplimentare de LNG către Europa reprezintă o parte importantă a soluţiei. Pentru asta avem nevoie însă de investiţii în terminalele LNG atât în UE, cât şi în SUA, contracte pe termen lung, valabile cel puţin 15 – 20 de ani şi o cantitate minimă de gaz, care să justifice investiţiile de pe ambele continente", a punctat Buşoi.

Liberalul susţine că a insistat, în cadrul întâlnirilor, pentru o mai strânsă coordonare la nivel politic, întărirea rolului NATO în regiune şi accelerarea adoptării TTC, tratatul care va accelera schimburile economice şi va rezolva o parte din problemele comune. Implementarea Pactului Verde European (Green Deal) şi a Fit For 55 şi o mai bună coordonare pentru implementarea Acordului de la Paris şi lupta împotriva schimbărilor climatice au fost alte puncte importante pe agenda întâlnirilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite