Continuă răfuiala dintre Firea şi Costel Alexe. „Domnule ministru, daţi-vă demisia pentru acest atentat la siguranţa cetăţenilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Continuă conflictul dintre ministrul Mediului Costel Alexe şi primarul Capitalei Gabriela Firea, după ce aceasta din urmă i-a cerut liberalului să-şi dea demisia, acuzându-l de incompetenţă şi pentru că „induce panica în populaţie”. Firea a publicat pe Facebook şi un raport de pe 31 decembrie 2019 în care reiese o calitate bună a aerului din Bucureşti. Cu toate astea, la acea dată, oraşul era aproape gol, întrucât oamenii plecaseră în vacanţă.

„În serviciul cui este ministrul PNL al mediului când minte că în Bucureşti oamenii trebuie să poarte masca de protecţie şi că se respiră otravă!? Domnule ministru, daţi-vă demisia pentru acest atentat la siguranţa cetăţenilor! În marile aglomerări urbane din ţară există poluare, sunt anumite ore şi zile în care se depăşesc valorile admise - e o realitate pentru care avem toţi o răspundere, şi guvernul, şi autorităţile locale. Dar a exagera abuziv, a induce panică în populaţie, şi a introduce acest subiect în bătălia politică este foarte grav, nu doar imoral. Aveţi mai jos capturi de pe site-urile agenţiilor de mediu din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov, la final de an. (Agenţiile de mediu sunt în subordinea Ministerului Mediului. Nu a primăriilor!). O palmă pe obrazul gros al unui ministru incompetent!”, a scris Gabriela Firea pe pagina personală de Facebook.

Aceasta a mai precizat apoi că dacă România va trebui să plătească sancţiuni din partea Comisiei Europene pentru poluare, atunci acestea vor fi pentru perioada 2010 - 2014, atunci când aceasta nu era primar.

„Şoc total! Nu Firea era primar atunci! Iar în ultimii trei ani am luat măsuri anti-poluare cât alţii în 30. I le voi dovedi mâine şi Domnului Ministru - Otravă, dacă va binevoi să vină la întâlnirea solicitată”, a adăugat primarul.

De asemenea, Firea a publicat şi un raport de pe 31 decembrie 2019 privind calitatea aerului din Bucureşti, din care reiese că în acea zi aerul a avut o calitate „excelentă”. Cu toate astea, la acea dată, fluxul din traficul bucureştean era redus pe motiv că o mare parte din locuitori erau plecaţi în vacanţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite