Coaliţia face un pas înapoi pe tema bugetului. Grindeanu: „Şi eu am fost sceptic că vom vota bugetul în Parlament până de sărbători”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu şi Marcel Ciolacu la discuţii cu Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu  FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Sorin Grindeanu şi Marcel Ciolacu la discuţii cu Nicolae Ciucă şi Florin Cîţu  FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Vicepremierul Sorin Grindeanu s-a declarat sceptic în ceea ce priveşte ajungerea în Parlament a bugetului până de sărbători, cu toate că săptămâna trecută liderii Coaliţiei erau mult mai optimişti.

„Sper că da (n.r. - va fi votat până în sărbători bugetul) Mi-aş dori să facem un buget care să fie mult discutat. Suntem într-o perioadă scurtă. Am cerut o mărire de investiţii până la 9 miliarde. Anul trecut s-au cheltuit 5 miliarde. Noi cerem 9. La anul se vor semna multe contracte”, a declarat Sorin Grindeanu. 

Vicepremierul a explicat de ar putea fi tergiversată aprobarea bugetului. „Pe bugetul de stat există creşteri de preţuri - energia electrică - ceea ce se reflectă în sumnele pe care le vom cere pe subvenţii de CFR. E nevoie de discuţii. Nu ştiu dacă această perioadă de discuţii e mai lungă, e mai scurtă şi dacă ajungem înainte de sărbători (n.r. - la consens). Şi eu am fost sceptic că vom vota bugetul în Parlament până de sărbători”, a completat Grindeanu. 

Săptămâna trecută Nicolae Ciucă declara că pe 23 decembrie se va merge cu bugetul de stat în Parlament, ca să aibă loc votul final. Şi Marcel Ciolacu era de părere că acest proiect important va fi gata până de sărbători.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite