Cîţu şi Orban aplaudă schimbarea lui Ghinea. Cine o decide?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceva vedem

Ceva vedem, altceva se întâmplă! Am privit cu uimire şi în mai multe rânduri, la toate televiziunile, declaraţiile lui Rareş Bogdan. Nici acum nu găsesc cele mai potrivite cuvinte. Sunt imaginile emblematice pentru o guvernare care lasă în urmă foarte multe nedumeriri şi semne de întrebare.

Rareş Bogdan a scos cuiul unei grenade politice. Spune că pe scaunul lui Cristian Ghinea ar trebui să stea Marcel Boloş. Liberalii aplaudă. Printre primii care dau tonul aplauzelor premierul, Florin Cîţu. După o oarecare rezervă, aplauze şi de la Ludovic Orban. Liberalii aplaudă criticile dure la adresa ministrului Investitiilor şi Proiectelor Europene care a lăsat România pe toamnă sâ-şi dea restanţa la Bruxelles.

Liberalii îşi arată public nemulţumirea faţă de performanţele USR. Florin Cîţu aplaudă spusele lui Rareş Bogdan. Probabil ca mulţi dintre ei au urmărit interviul acordat de Cristian Ghinea unui post de televiziune. Reprezentantul USR de acum este la fel de provocator ca remaniatul pe jumătate Vlad Voiculescu. Recunoaşte secretizarea corespondenţei cu Comisia Europeană, recunoaşte că răspunsurile la observaţiile Comisiei le redactează doar el  împreună cu premierul şi nu-şi mai oboseşte colegii de Cabinet, să le treacă prin Guvern. Apropo, domnule Rareş Bogdan, astea sunt decizii pe care aţi vrea să le luaţi împreună? Şi Opoziţia ar vrea să contribuie la realizarea PNRR. Ghinea recunoaşte că s-a supărat şi s-a plâns la Cotroceni în 4 epistole adresate preşedintelui, Klaus Iohannis. Adresate personal, precum notele informative din vremuri care par a-i fi modelat pe aceşti băieţi tineri, cu năravuri foarte vechi, crescuţi la umbra Monicăi Macovei. 

Liberalii aplaudă spusele lui Rareş Bogdan şi confirmă implicit nevoia unei remanieri. 

Liberalii aplaudă, în frunte cu Florin Cîţu, premier. Aplaudă şi preşedintele PNL, Ludovic Orban. Dar la Palatul Victoria nu se întâmplă nimic. Concluzia logică impusă de Aristotel: nu liberalii iau decizii la Palatul Victoria. Sau prea multele deplasări în teritoriu i-au ameţit şi nu sunt prielnice partidului. Se fac multe poze. Unele de la o înălţime mult peste cea a susţinătorilor premierului urcaţi pe scenă. Se văd degetele ridicate a victorie mult sub nivelul obiectivului. Liberalii ţin discursuri, se atacă, contra-atacă, aleg, votează. Sunt pe scenă. Cine este în spatele scenei pe care defilează triumfător Florin Cîţu? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite