Cîţu, mesaj de Ziua Justiţiei române: Suntem într-un proces de vindecare a justiţiei de răul care i-a fost adus în anii trecuţi

Cîţu, mesaj de Ziua Justiţiei române: Suntem într-un proces de vindecare a justiţiei de răul care i-a fost adus în anii trecuţi

Florin Cîţu FOTO Florin Cîţu / Inquam Photos / George Calin

Premierul Florin Cîţu a transmis, de Ziua Justiţiei, că ţara noastră a făcut multe progrese, iar reforma în justiţie este deja demarată de forţele proeuropene, însă nu va fi un proces uşor deoarece „sunt încă mulţi care îşi doresc ca justiţia să rămână ineficientă şi controlabilă”. „Cine crede că poate opri procesul inevitabil şi ireversibil al consolidării independenţei şi eficienţei justiţiei nu a înţeles nimic”, a mai spus el.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Sărbătorim astăzi Ziua Justiţiei. Fără o justiţie independentă, eficientă şi responsabilă nu poate exista democraţie liberală consolidată. Din 1994, când a fost instituită Ziua Justiţiei, multe s-au schimbat în bine în România prin munca celor care au crezut şi cred în valorile lumii libere. Suntem acum un stat membru UE şi NATO, suntem racordaţi la valorile democraţiilor consolidate europene şi suntem în pragul unui proces masiv de schimbări economice, sociale şi politice”.

El a mai completat că „în acest context, reforma în domeniul justiţiei este un proces deja demarat de coaliţia forţelor proeuropene, care conduce acum România. Nu va fi uşor. Sunt încă mulţi care îşi doresc ca justiţia să rămână  ineficientă şi controlabilă. Însă, alături de partenerii noştri instituţionali la nivel european, suntem angrenaţi într-un proces de vindecare a justiţiei de răul care i-a fost adus în anii care au trecut. Cine crede că poate opri procesul inevitabil şi ireversibil al consolidării independenţei şi eficienţei justiţiei nu a înţeles nimic din ultimii 30 de ani. La mulţi ani Justiţiei române! La mulţi ani tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în acest nobil domeniu al justiţiei!”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările