Cîţu: Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022. Câţi bani va primi fiecare categorie

Cîţu: Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022. Câţi bani va primi fiecare categorie

Florin Citu FOTO Florin Cîţu / Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a afirmat că Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii începând din luna ianuarie 2022, 486 de lei pentru copiii cu vârsta până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 243 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, 486 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 ani şi 18 ani în cazul copilului cu handicap”, a explicat Cîţu. 

 
El a mai adăugat că „alocaţia de stat pentru copii se cumulează cu indemnizaţia lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie”, a mai explicat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de joi a Executivului. 
 

Premierul Florin Cîţu a afirmat, marţi seară, că se discută din nou despre alocaţii în acest moment deoarece ”Parlamentul nu şi-a făcut treaba”. Cîţu anunţă că decizia coaliţiei a fost ca în acest an să existe o singură creştere a alocaţiilor. El a explicat atunci că ”Guvernul este nevoit să dea OUG care să respecte decizia coaliţiei din decembrie, că anul acesta va fi o singură creştere a alocaţiei” şi că „ordonanţa care va fi aprobată joi - dar este ceea ce avem acum, până în decembrie coaliţia poate să ia mai multe decizii - acum avem o decizie care arată o creştere cu 20% pentru 1 ianuarie 2022”,  a mai afirmat premierul. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările