PSD promite majorarea cu 40% a punctului de pensie dacă moţiunea de cenzură trece: Schimbăm priorităţile bugetare

PSD promite majorarea cu 40% a punctului de pensie dacă moţiunea de cenzură trece: Schimbăm priorităţile bugetare

Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că, dacă PSD va reveni la guvernare în urma moţiunii de cenzură, va pune în aplicare legea care prevede majorarea cu 40 de procente a punctului de pensie. Întrebat cum va găsi PSD resursa bugetară pentru această majorare, Ciolacu a explicat că acest lucru se va face prin "schimbarea priorităţilor bugetare".

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat marţi seară, la România Tv, dacă un guvern PSD va acorda majorarea de 40% a punctului de pensie, în situaţia în care moţiunea de cenzură anunţată pentru această sesiune parlamentară va trece, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a răspuns ferm: „Categoric. O să se facă o rectificare bugetară, o să avem alte priorităţi”.

Acesta a detaliat modul în care PSD, dacă s-ar afla la guvernare, ar putea asigura resursa bugetară pentru majorarea pensiilor. „Schimbăm priorităţile bugetare. Poţi să creezi venituri printr-o colectare coerentă şi mult mai...a scăzut colectarea pe timpul lor, faţă de PSD, cu zeci de miliarde. Ce se întâmplă? Avem în ce priveşte angajatorul faţă de angajat, stopajul la sursă, au acolo o diferenţă de aproape 50-70%. Asta se numeşte ineficienţă a unui Guvern”, a explicat Ciolacu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările