Cine-i prostul?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După adoptarea în Parlament a noului Cod Penal, cu câteva modificări croite la milimetru pentru găurile penale din costumul domnului Dragnea, şeful PSD a spus un mare adevăr: „Eu nu vreau să plec ca prostul nici din această viaţă, nici din această funcţie“. Este, după mult timp, un adevăr incontestabil rostit de dublul condamnat. Probabil singurul adevăr spus într-un an şi jumătate de când are aproape toată puterea în România.

Limba română declină într-o variaţie aproape inepuizabilă expresii despre prostie: „Prost ca noaptea“, „Prostul nu e prost destul până nu e şi fudul“, „Proştii mor, dar prostia rămâne“, „Prostia nu doare“, „Face pe prostul“, „Ţi-ai găsit prostul“ şi câte şi mai câte exemple. În trena acestor expresii vine şi marele adevăr al şefului PSD, unde „prost“ de data asta nu este echivalent cu „prostănac“ – marcă a altui şef al PSD - ci cu „lipsit de inteligenţă“ sau „idiot“.

Mai concret, Liviu Dragnea o spune pe şleau: Aş fi un idiot să am puterea de a schimba legile care să mă scape de închisoare şi să nu o fac, cu toate riscurile. Apoi inventează duşmani paraleli, neînţelegeri şi alte bazaconii care să-i justifice masacrul din Parlament despre care şi ultimul prost – cu sensul de naiv – a aflat că este singura şansă de evadare a condamnatului Liviu Dragnea.

Dar cu această expresie de fapt domnul Dragnea a încetat să „ne mai ia de proşti“. A înţeles, în sfârşit, că nu mai poate ridica perdele de fum – o facem pentru miile de români din puşcării, o facem pentru că aşa a zis CCR şi noi punem doar în acord legile cu deciziile judecătorilor constituţionali etc. – şi voit sau nu ne-a zis-o pe şleau. Nu se mai ascunde, legile sunt modificate pentru el pentru că nu e atât de idiot să înfunde puşcăria dacă poate să evite acest lucru folosindu-şi puterea.

„Eu nu vreau să plec ca prostul“ este prima acceptare publică prin care Liviu Dragnea spune poporului că legile sunt modificate pentru el şi cu asta basta, acceptaţi şi gata.

Vom vedea, curând, cine-i prostul de fapt. Pentru că hârtia zgâriată de Dragnea cu Iordache suportă multe, dar nu cred că „şi-au găsit proştii“ care să accepte o ţară a infractorilor .

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite