Cine e Costel Alexe, fost ministru al Mediului, acuzat de DNA că a luat şpagă 22 de tone de tablă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Costel Alexe, fost ministru al Mediului în Guvernul Orban şi actual preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, este acuzat de procurorii DNA că ar fi cerut şi primit o şpagă de 22 de tone de tablă. Alexe a fost parlamentar timp de două mandate şi a fost apropiat de Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor, care a stat timp de trei ani şi jumătate în închisoare pentru fapte de corupţie.

Costel Alexe este preşedintele PNL Iaşi, funcţie pe care a ocupat-o după ce a fost promovat în politică în perioada în care filiala judeţeană era controlată de Relu Fenechiu.

Este licenţiat în Geografie la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Tot la această universitate a urmat un masterat în domeniul mediului. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţiei, Costel Alexe este doctor în climatologie şi meteorologie.

Acesta este parlamentar din partea liberalilor din 2012. A fost ministru desemnat al Mediului şi vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic.

Înainte de a ajunge deputat, Costel a condus Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi, instituţie la care lucrase anterior şi pe funcţia de consilier juridic. Înainte de a fi deputat, Alexe a lucrat ca operator de interviu la mai multe institute de sondare a opiniei publice. Între octombrie 2007 - iunie 2012 a fost consilier la Serviciul Juridic şi Relaţii cu Publicul din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Iaşi.

Costel Alexe este căsătorit cu Raluca Alexe, formator la o firmă privată din Iaşi. Potrivit declaraţiei de avere de anul trecut, cei doi au împreună patru terenuri şi trei apartamente, dar şi credite de 100.000 de euro şi 140.000 de lei.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite