Bogdan Huţucă (PNL): Vom ridica un spital de Pediatrie la Constanţa, un prim pas către construcţia unui sistem de sănătate public modern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa FOTO Facebook Bogdan Huţucă
Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa FOTO Facebook Bogdan Huţucă

Bogdan Huţucă, preşedinte al PNL Constanţa şi şef al Comisiei de buget-finanţe, anunţă construirea unui nou spital în Constanţa, unitate medicală unde vor putea fi trataţi 165 de pacienţi.

„DSP Constanţa a depus la Compania Naţională de Investiţii documentaţia completă pentru preluarea de către C.N.I. a proiectului Spitalului de Pediatrie Constanţa, unde vor putea fi trataţi 165 de pacienţi, inclusiv în ambulator”, informează Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa. 

Conform planului, spitalul va avea o suprafaţă construită desfăşurată de 7630 mp şi personal medical va fi alcătuit din 118 oameni şi 46 angajaţi pentru suport medical auxiliar şi administrativ.  „Spitalul de Pediatrie va avea 93 paturi pentru pacienţi, din care: 15 paturi UPU la parter, 72 paturi pe diferite secţii distribuite câte 24 paturi pe nivel la etajele 1,2 şi 3 şi 6 paturi ATI la etajul 4. Spitalul va fi dotat cu instalaţii de climatizare, instalaţii de intervenţii semnalizare incendiu, sistem antiefracţie, sistem de control acces în imobil şi va fi corespunde celor mai ridicate standarde medicale şi de protecţie europene”, arată Huţucă. 

Schita Spital Pediatrie Constanta

Investiţia în acest spital se ridică la 132.212.809,81 lei şi este asigurată din surse bugetare locale şi de la bugetul centralizat al statului. Totuşi, Huţucă atrage atenţia că acesta este doar primul pas către construcţia unui sistem de sănătate modern în judeţul Constanţa. 

Schita Spital Pediatrie Constanta

„În ultimii 31 de ani, s-a investit mult prea puţin în sistemul de sănătate naţional. În multe judeţe nu există un spital judeţean modern, capabil să preia pacienţi cu probleme de sănătate complexe, care necesită servicii medicale mai complicate. Pandemia de Covid-19 a pus sub presiune sistemul sanitar, a pus sub presiune medicii, personalul medical şi chiar şi instalaţiile sanitare, termice şi electrice, fapt ce a provocat mai multe dezastre, în special în secţiile ATI. De aceea, guvernele României din următorii ani au obligaţia de a investi inteligent în construcţia de noi spitale şi de sprijini financiar primăriile şi consiliile judeţene care au proiecte de construcţie a unor noi spitale. Doar astfel vom reuşi să oferim românilor accesul la servicii medicale de calitate”, arată liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite