Anca Dragu: Vom susţine o coaliţie PNL-USR- UDMR în care sabotajul şi politica bunului plac nu îşi mai au locul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Dragu, preşedinta Senatului. FOTO: Facebook
Anca Dragu, preşedinta Senatului. FOTO: Facebook

Preşedinta Senatului, Anca Dragu, a transmis marţi, după ce Guvernul Cîţu a căzut la moţiunea de cenzură, că USR susţine în continuare refacerea coaliţiei de guvernare PNL-USR-UDMR „în care sabotajul şi politica bunului plac nu îşi mai au locul”.

„Orgoliile politice şi luptele interne din PNL au generat o criză fără precedent în România. Avem nevoie acum, mai mult ca oricând, de stabilitate şi de o guvernare puternic responsabilă”, a scris Anca Dragu pe Facebook.

Preşedinta Senatului a transmis că USR rămâne „acelaşi partener transparent, capabil să îşi asume un calendar ferm de reforme”. 

„Suntem deschişi negocierilor şi refacerii coaliţiei de guvernare. Votul covârşitor de astăzi din Parlament este punctul clar de final al guvernării impulsive, al guvernării conduse fără dialog şi fără respect faţă de partenerii din coaliţie. Nu vom da curs speculaţiilor şi nu vom negocia principii. Vom susţine o coaliţie PNL-USR - UDMR în care sabotajul şi politica bunului plac nu îşi mai au locul”, a mai scris Dragu. 

Guvernul Cîţu a căzut în urma moţiunii de cenzură de marţi, unde PSD, AUR şi USR au votat cot la cot pentru demiterea Executivului.  Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu a întrunit cel mai mare număr de voturi favorabile decât orice altă moţiune de cenzură împotriva unui Cabinet de până acum. 

Din totalul de 466 de parlamentari, 318 au fost prezenţi şi doar 281 parlamentari au votat. S-au înregistrat 281 de voturi „pentru”, 0 voturi „împotriva” şi 0 abţineri. Guvernul actual va intra într-o perioadă de interimat, iar partidele politice urmează să aibă întrevederi la Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Guvernul condus de Florin Cîţu a fost demis după mai puţin de 11 luni de la învestire, mai exact după 278 de zile, şi la o lună de la retragerea USR-PLUS de la guvernare. Cîţu şi reprezentaţii Guvernului au fost prezenţi, dar nu au votat. La fel şi Ludovic Orban, care s-a abţinut să voteze.  

Vezi şi: Oficial. Guvernul Cîţu a fost demis. Moţiunea de cenzură a trecut

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite