A fost sau nu a fost Cioloş membru în partidul lui Gheorghe Funar? Răspunsul fostului premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos
Fostul premier Dacian Cioloş. FOTO Inquam Photos

Fostul premier Dacian Cioloş a negat faptul că ar fi fost membru de partid în PUNR, formaţiune naţionalistă şi xenofobă condusă în anii '90 de Gheorghe Funar, fost primar al municipiului Cluj-Napoca.

„Eu nu am fost membru de partid, nu am fost membru al PUNR-ului, nu am nici o solicitare de adeziune, nu am carnet de partid, nu am plătit cotizaţie niciodată.În Junimea Vatra Românească − da, am fost membru, aşa cum au fost mulţi studenţi“, a declarat Dacian Cioloş, întrebat dacă dacă a fost preşedinte al tineretului PUNR în anii '90, într-un interviu pentru PressOne. 

De asemenea, fostul lider de la Palatul Victoria a precizat că nu ar fi veridic documentul prezentat de presa din Cluj drept ordin de deplasare al unor membri ai PUNR, printre aceştia figurând şi Dacian Cioloş. 

„Obiectivul meu atunci a fost de a întâlni cât mai mulţi oameni, ieşind din zona mea de activitate de la Universitatea de Ştiinţe Agricole. Voiam să am o conectare mai bună la mediul cultural din Cluj, chiar şi dincolo de organizaţiile studenţeşti“, a completat fostul premier, referindu-se la motivul apropierii sale de Vatra Românească, la începutul anilor '90. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite