Sindicatul Europol: Un poliţist de la IPJ Gorj diagnosticat cu COVID-19 a murit. Cerem testarea poliţiştilor din stradă. Numărul celor infectaţi a depăşit 5.000

Sindicatul Europol: Un poliţist de la IPJ Gorj diagnosticat cu 
COVID-19 a murit. Cerem testarea poliţiştilor din stradă. 
Numărul celor infectaţi a depăşit 5.000

Sursă foto: Arhiva Adevărul

Un poliţist de la IPJ Gorj, diagnosticat cu COVID-19, a murit duminică, 8 noiembrie, anunţă Sindicatul Europol, care afirmă că numărul poliţiştilor infectaţi a depăşit 5.000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre aflate în stradă. Ei îi cer Ministrului de Interne Marcel Vela testarea şi subliniază că ei nu beneficiază nici de „stimulentul de risc“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Abia doar ce a fost condus pe ultimul drum colegul nostru de la Braşov, că un alt coleg, Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o soţie sfâşiată de durere şi doi copii de numai câţiva anişori. Este dovada clară că poliţiştii, prin natura misiunilor pe care le desfăşoară, sunt printre cei mai expuşi la infectarea cu SARS COV2“, precizează sindicaliştii.

Ei acuză Ministerul Afacerilor Interne (MAI) că evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflaţi în prima linie, în condiţiile în care numărul celor infectaţi a depăşit 5.000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă.

„Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, poliţiştii nici nu au fost luaţi în seamă pentru acordarea «stimulentului de risc» alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistenţă socială sau cadrele didactice. Domnule ministru Vela, câţi poliţişti trebuie să mai ucidă acest virus să luaţi decizia testării? Câte familii vor mai trebui să-şi plângă morţii pentru ca MAI să conştientizeze importanţa testării poliţiştilor? Lipsa de reacţie de care daţi dovadă, vă face autorul moral al morţii al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI“, afirmă reprezentanţii sindicatului.

Ei consideră că acum, mai mult ca oricând, ministrul, nu trebuie decât să arate că este responsabil şi să dispună de îndată testarea poliţiştilor, care sunt zilnic în stradă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările