Record: 5.600 de amenzi pentru nerespectarea carantinei

Record: 5.600 de amenzi pentru nerespectarea carantinei

Poliţiştii, jandarmii şi militari au asigurat respectarea carantinei(Foto: Adevărul)

Ordonanţa Militară nr.3 a fost instituită ieri pentru a opri epidemia de coronavirus. Cu toate acestea, nu toţi românii au respectat prevederile acestei ordonanţe, astfel că s-au aplicat peste 5.000 de amenzi până astăzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

5.621 de persoane au fost amendate pentru că au încălcat măsurile restricţionării circulaţie, amenzile fiind în cuantum de 7.404.297 de lei.

12.000 de poliţişti cu suport de la militari au făcut filtre în toate oraşele din ţară pentru a verifica dacă cei care au ieşit din casă respectă toate regulile instituite prin ordonanţa militară.

Ordonanţa Militară nr.3 care a intrat în vigoare de ieri prevede ca românii pot părăsi locuinţa doar pentru a merge la locul de muncă, pentru a avea asistenţă medicală care nu poate fi amânată, sau pentru aprovizionare. Cu toate astea, pentru aceste motive, toate persoanele trebuie să aibă asupra lor declaraţia pe proprie răspundere privind motivul deplasării sau adeverinţă de la angajator.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: