„Prizonierii“ din paradisul grecesc se pregătesc de plecare. Consulatul României încearcă să rezolve „amiabil” incidentul violent de aseară

„Prizonierii“ din paradisul grecesc se pregătesc de plecare. Consulatul României încearcă să rezolve „amiabil” incidentul violent de aseară

Cozile pentru vasele ce sunt aşteptate astăzi s-au format de la prima oră/ Foto: Liliana Minculescu

Încă de la prima oră a dimineţii sutele de turişti blocaţi de cinci zile pe insula Samothraki au format cozi imense pentru a prinde una din cele două ambarcaţiuni ce sunt aşteptate să ajungă astăzi pe insulă. Autorităţile consulare române încearcă să aplaneze pe cale „amiabilă” incidentul violent produs aseară între un turist român şi poliţia locală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi, turiştii români aflaţi pe insulă, au reclamat că doi bărbaţi au mers după-amiază în port să ceară informaţii despre momentul în care va veni un feribot pentru a-i transporta pe continent.

"La secţia de poliţie, oamenii au fost scoşi iniţial afară, unde s-a îmbrâncit. Un cetăţean român de aproximativ 50 de ani l-a atins din greşeală cu cotul pe şeful secţiei de Poliţie. Ulterior, cei de acolo l-au luat înăuntru şi l-au bătut, iar omul a fost transportat la spital", spune pentru adevarul.ro. una dintre româncele rămase blocate pe insulă.

Reprezentantul Ambasadei României nu a putut preciza dacă românul a fost reţinut sau nu. Românul a fost preluat de o maşină a poliţiei şi a ajuns, marţi seară, la medic, pentru a fi consultat. Românul a fost preluat de o maşină a poliţiei şi a ajuns, marţi seară, la medic, pentru a fi consultat. Potrivit Libertatea, soţia acestuia a spus că nu ştie dacă soţul ei este reţinut sau nu. „Suntem la medic acum. Are o lovitură la falcă. Nu ştim acum care este situaţia lui, dacă este reţinut sau nu. Este greu de spus la acest moment” a precizat aceasta. Potrivit informaţiilor noastre, autorităţile române încearcă rezolvarea amiabilă a acestui incident.

Potrivit ultimelor informaţii, miercuri vor fi două curse cu un feribot de mari dimensiuni care vor prelua între 100-150 de masini, pasagerii urmând a fi transportaţi cu o altă cursă.

Situaţia este cu atât mai tensionată cu cât turiştii care-ar fi trebuit să plece încă de sâmbătă, 10 august, de pe insulă nu primesc informaţii certe cu privire la momentul în care va ajunge următorul feribot pe insulă. Turiştii români se plâng de faptul că autorităţile consulare române comunică foarte prost şi că îşi obţin informaţiile de la recepţiile hotelurilor.

Sute de turişti români sunt blocaţi încă de vineri pe insula Samothraki, din nordul Greciei, după ce feriboturile care asigurau transportul pe continent s-au stricat, iar vântul puternic face imposibilă sosirea unui alt feribot. Compania care asigură transportul maritim de pe insulă pe continent ar avea mari probleme cu flota de feriboturi, multe dintre ele fiind defecte sau foarte vechi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările