Paşapoartele electronice, valabilitate de 10 ani. Cele temporare se vor da în anumite condiţii. Preşedintele a promulgat legea

Paşapoartele electronice, valabilitate de 10 ani. Cele temporare se vor da în anumite condiţii. Preşedintele a promulgat legea

Paşapoartele electronice vor avea un termen de valabilitate dublu

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretul de promulgare a legii privind mărirea termenelor de expirare pentru paşapoartele electronice. Astfel, conform noilor normative, valabilitatea paşaportului electronic este majorată de la 5 la 10 ani. Legea va fi publicată în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare în 30 de zile de la publicare.

Ştiri pe aceeaşi temă

O altă schimbare importantă a normelor  este aceea că paşapoartele simple temporare (cele cu valabilitate de 1 an) se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgenţă dovedită. Altfel, termenul de eliberare este acelaşi ca în cazul celui electronic. 

În paralel, Ministerul Afacerilor Interne a luat o serie de măsuri pentru evitarea aglomeraţiei la Birourile de Paşapoarte.   Printre acestea, în Bucureşti se va deschide un nou centru de eliberare a paşapoartelor în interiorul Park Lake din Sectorul 3. Noul punct urmează să fie deschis luna viitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările