MAE: Familie de cetăţeni români, repatriată din Yemen prin Egipt şi Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul afacerilor Externe anunţă că, luni, au fost finalizate procedurile specifice privind revenirea în România, din Republica Yemen, prin Republica Arabă Egipt şi Republica Turcia, a unei familii formate din trei cetăţeni români şi un cetăţean yemenit.

”Demersurile pentru facilitarea revenirii în ţară au fost realizate prin intermediul Ambasadei României la Cairo, al Consulatului Onorific al Republicii Yemen la Bucureşti şi al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, sub coordonarea Centralei Ministerului Afacerilor Externe, precum şi cu avizul autorităţilor române competente în materie.

 Ambasada României la Cairo a emis documentele de călătorie pentru cetăţenii români şi a îndeplinit procedurile de ieşire din Republica Yemen pentru toate persoanele repatriate, menţinând în permanenţă legătura cu acestea”, a transmis MAE.

Potrivit sursei citate, grupul de cetăţeni români a primit sprijinul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (O.I.M), prin rezervarea biletelor de avion şi suportării costului acestora.

”Amintim că începând cu anul 2015, cu sprijinul O.I.M, au fost repatriaţi în total 119 cetăţeni români. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor autorităţilor străine şi române implicate pentru sprijinul oferit în cadrul procedurilor care au condus la soluţionarea cazului şi la revenirea în siguranţă a cetăţenilor români”, a mai precizat MAE.

Potrivit Ministerului, măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistenţă şi protecţie consulară acordate de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite