Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare, a renunţat la procesul intentat instituţiei pe care o conduce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare, a renunţat la procesul deschis instituţiei pe care o conduce şi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în care cerea să-i fie plătită diurnă pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale în care a stat în Bucureşti şi nu s-a deplasat în Giurgiu, localitatea în care are domiciliul.

Tribunalul Bucureşti a luat act de decizia lui Netejoru şi a decis marţi închiderea acestui proces, scrie Ziare.com.

"În baza art. 406 Cod de procedura civilă, ia act de renunţarea reclamantului la judecată. Cu recurs în 30 de zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti -Secţia a VIII a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale," este minuta instanţei.

La începutul lunii martie, judecătorul Lucian Netejoru, şeful Inspecţiei Judiciare, care anul trecut a încasat peste 100.000 de lei doar din diurne, şi-a dat în judecată propria instituţie, nemulţumit că nu a fost plătit şi pentru zilele libere. 

Acesta cerea instanţei să oblige Inspecţia Judiciară şi CSM să recalculeze diurna de care beneficiază, astfel încât să fie incluse şi zilele nelucrătoare în care nu se deplasează din Bucureşti la Giurgiu şi, pe cale de consecinţă, să-i fie plătit acest drept începând cu anul 2015, an în care a ajuns la conducerea instituţiei, relatează ziare.com. În plus, şeful Inspecţiei Judiciare cere ca statul să-i plătească şi dobândă pentru suma datorată, cerând ca aceasta să fie actualizată cu indicele de inflaţie la care să se aplice dobânda legală penalizatoare, calculată de la data exigibilităţii fiecărei obligaţii lunare de plată şi până la data plăţii efective.

Diurne de peste 100.000 de lei anul trecut

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2018, şeful Inspecţiei Judiciare a încasat anul trecut aproximativ 130.000 de lei doar din diurne. Astfel, potrivit documentului menţionat, acesta a încasat 3.158 lei, diurnă de delegare, 99.607 lei, diurnă de detaşare, 29.298 lei, alocaţie locuinţă şi 374 lei, reprezentând alocaţie pentru călătorii anuale. La aceste sume se adaugă şi cei peste 20.000 de lei încasaţi lunar din salariul de inspector-şef. Adunate, veniturile totale încasate de Lucian Netejoru de la statul român anul trecut ajung la aproximativ 385.000 de lei – adică în jur de 7.000 de euro pe lună. 

Inspectorul-şef al celor însărcinaţi să controleze modul în care magistraţii respectă legislaţia a dovedit că el însuşi nu cunoaşte foarte bine instanţele. Netejoru a deschis procesul la Curtea de Apel, considerând că este vorba de un „litigiu privind magistraţii”, însă instanţa şi-a declinat competenţa către Tribunalul Bucureşti, hotărând că este vorba de un litigiu de muncă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite