Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost premiată de Ambasada SUA pentru curaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a primit joi din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) un premiu care celebrează activitatea femeilor curajoase din întreaga lume.

„Laura Codruţa Kovesi a demonstrat curaj extraordinar, luptând împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. Este o forţă care luptă pentru reforma justiţiei şi a statului de drept”, a declarat Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA, citat de hotnews.ro. 

La rândul său, şefa DNA a precizat că mulţumirea de a şti că ai făcut ce trebuia depăşeşte cu mult orice eventuale neplăceri cauzate de presiuni externe, de forţe interesate să promoveze interse particulare, de imixtiuni neavenite şi îţi dă puterea de a continua. 

De asemenea, în cadrul aceleiaşi ceremonii au mai fost premiate alte cinci femei: Lya Benjamin, istoric recunoscut internaţional, poeta Ana Blandiana, Ondine Gherguţ, reporter de investigaţie, Viorica Marincaş, comisar şef de poliţie şi Felicia Ienculescu-Popovici, antreprenor şi ecologist. 

Kovesi (40 de ani) deţine din mai 2013 funcţia de Procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). DNA a iniţiat dosare importante de corupţie la nivel înalt, cele mai recente fiind cele ale lui Nicuşor Constantinescu, Adrian Duicu şi Radu Mazare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite