Inspecţia Judiciară a trimis la CSM raportul privind controlul efectuat la Parchetul General

Inspecţia Judiciară a trimis la CSM raportul privind controlul efectuat la Parchetul General

Inspecţia Judiciară a trimis la CSM raportul privind controlul efectuat la Parchetul General. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Inspecţia Judiciară a anunţat, luni, că a trimis la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) raportul privind controlul efectuat la Parchetul General.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Joi, 9 noiembrie 2017, Inspecţia Judiciară a transmis Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii Raportul privind rezultatele controlului managerial, desfăşurat în perioada 4 — 29 septembrie 2017, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se precizează într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Inspecţiei Judiciare, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, PÎCCJ nu a formulat obiecţiuni la raportul întocmit de inspectorii judiciari.

Inspecţia Judiciară a început controlul la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe data de 4 septembrie, fiind vizată activitatea desfăşurată la PÎCCJ în 2016 şi semestrul I al acestui an.

Echipa de control a fost formată din opt inspectori judiciari.

Şeful Inspecţiei Judiciare a semnat, la începutul lunii iulie, ordinele pentru efectuarea controalelor privind eficienţa managerială la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie — Structura centrală.

Cele două controale au fost incluse în calendarul de activităţi pentru anul 2017 ca urmare a propunerii ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Pe 19 iunie, Toader a trimis la Inspecţia Judiciară o cerere prin care solicita efectuarea unor controale la DNA şi Parchetul General. Cererea era motivată de faptul că la cele două instituţii nu au mai fost efectuate controale de foarte mult timp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările