Guvernul Orban anunţă angajarea răspunderii pentru amânarea unor termene din Legile Justiţiei

Guvernul Orban anunţă angajarea răspunderii pentru amânarea unor termene din Legile Justiţiei

Premierul a avertizat că fără această amânare funcţionarea Justiţiei anul viitor ar fi aruncată în aer.

Ludovic Orban a anunţat vineri că Guvernul îşi va asumă răspunderea pe prorogarea unor termene prevăzute în Legile Justiţiei ce vizează pensionarea anticipată a magistraţilor, trecerea la completele de apel de 2 la 3 judecători şi dublarea duratei cursurilor la INM.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Prima angajare de răspundere va fi pentru prorogarea termenelor cuprinse în Legile Justiţiei privitoare la pensionarea anticipată a magistraţilor, privitoare la trecerea de la complete de 2 la complete de 3, şi de asemenea, prorogarea termenului de intrare în vigoare a măririi vechimii necesare pentru intrarea în magistratură, de la doi la patru ani de zile", a explicat Orban.

Acesta a spus că este necesară această măsură pentru că, în caz contrar, funcţionarea justiţiei din România ar fi "aruncată în aer".

"Sigur că ne propunem că anul viitor să abrogăm aceste prevederi. Ele să nu mai existe. (...) Este absolut necesară angajarea răspunderii, pentru că este obligatorie intararea în vigoare a prorogării termenului de intrare în vigoare a acestor trei prevederi care riscă să arunce în aer funcţionarea justiţiei din România, riscă să lase cetăţenii români fără un acces liber la justiţie, la actul de dreptate şi este absolut necesar să ne angajăm răspunderea", a conchis premierul.

Urmează ca în şedinţa ce are loc după declaraţiile premierului să fie pus în discuţie memorandumul cu privire la desfiinţarea Secţiei Speciale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: