Grupare de traficanţi, destructurată de DIICOT. 3 kilograme de heroină din Turcia urmau să fie vândute pe piaţa din România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trei kilograme de heroine urmau să ajungă pe piaţa din România Imagine: DIICOT
Trei kilograme de heroine urmau să ajungă pe piaţa din România Imagine: DIICOT

Patru bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT pentru trafic internaţional de drogruri de mare risc în cadrul unor operaţiuni în urma cărora au fost confiscate 3,3 kilograme de heroină. Stupefiantele erau aduse din Turcia via Bulgaria şi urmau să fie comercializate în România.

„Poliţiştii antidrog au organizat şi executat o serie de activitati procedurale, în cascadă, cu scopul de a contura probatoriul în cauză. Astfel, în noaptea de 14/15 aprilie 2020, în zona punctului de trecere a frontierei Ostrov, a fost prins în flagrant delict un bărbat, de 45 de ani, imediat după ce ar fi intrat în ţară, la volanul unui autocamion, având disimulate, în interiorul mărfii pe care o transporta,  3 kilograme de heroină”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Drogurile ar fi fost procurate din Turcia şi ar fi fost transportate pe ruta Turcia- Bulgaria - România.

„În continuarea activităţilor, în ziua de 15 aprilie 2020, poliţiştii antidrog au prins în flagrant delict, în sectorul 1 din Bucureşti, doi bărbaţi, de 39 şi 43 de ani, imediat după  ce ar fi preluat coletele, din Vama Chitila. Asupra celor doi s-au găsit şi ridicat pentru cercetări 7.730 de euro, 630 de lei, 129 de dolari şi 35 de lire sterline. Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, cu care aceştia s-au deplasat la locul tranzacţiei”, potrivit sursei citate.

Ce au descoperit anchetatorii la percheziţii

În aceeaşi zi, informează DIICOT, poliţiştii antidrog au efectuat 4 perchezitii domiciliare, în Bucureşti, în urma cărora au descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor aproximativ 350 de grame de heroină, 6.586 de euro, 61.050 de lei, două cântare electronice de precizie, 10 telefoane mobile, 10 cartele sim şi mai multe înscrisuri şi bunuri cu valoare probatorie.

heroina diicot 2

„La audieri au fost conduse 6 persoane, iar faţă de 4 dintre acestea procurorul DIICOT a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, Direcţiei Generală a Vămilor, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi  al I.P.J. Călăraşi”, se mai arată în comunicat.

heroina diicot 3
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite