Forţele Speciale caută tineri paraşutişti de comando. Cât câştigă militarii FOS în misiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook FOS
FOTO Facebook FOS

Soldaţii gradaţi profesionişti care vor să devină paraşutişti de comando în Forţele pentru Operaţii Speciale (FOS) se pot înscrie în programul pregătitor în vederea evaluării şi selecţiei.

Programul FOS se adresează gradaţilor profesionişti indiferent de arma şi specialitatea militară, iar termenul-limită pentru înscrieri este 15 martie 2021. Vârsta maximă este 35 de ani, iar programul, care durează, iniţial, cinci săptămâni, se desfăşoară la Bacău, la Batalionul 53 Comando „Smaranda Brăescu”. Ulterior acestei etape se desfăşoară programul propriu-zis de evaluare şi selecţie care va dura opt săptămâni. După absolvirea acestuia, militarii vor fi încadraţi în Batalionul 53 Comando şi vor primi dreptul să poarte beretele Forţelor pentru Operaţii Speciale. 

Recompensa materială

Salariile plătite de Armata Română militarilor FOS nu sunt de neglijat. Concret, în cazul unui subofiţer, venitul brut cu sporurile aferente este de 5.490 de lei, adică 3.212 lei net. Mai mult, în misiunile externe, luptătorii FOS primesc o recompensă materială apreciabilă, oarecum proporţională cu riscurile la care se expun într-un teatru de operaţii precum Afganistanul. Pe perioada executării misiunii, militarii din Forţele pentru Operaţii Speciale încasează lunar o soldă de funcţie prevăzută prin ordinul de numire/detaşare dublată, la care se adaugă o compensaţie de risc/pericol deosebit în cuantum de 30%, aplicată la solda de funcţie. În plus, militarii mai încasează şi diurna care, în cazul unui subofiţer, este de cel mult 70 de euro pe zi. Ca o concluzie, militarii FOS primesc, pe perioada de misiune în Afganistan, un salariu mărit de 2,3 ori la care se mai adaugă în fiecare lună cel mult 2.820 de euro. Conform acestui algoritm, solda lunară este de 7.387 de lei la care se adaugă 2.200 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite