Focar de infecţie cu SARS-CoV-2 în Popeşti-Leordeni. 35 de persoane venite din India au fost testate pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi au prezentat toţi teste RT-PCR negative la venirea în ţară, câteva zile mai târziu au fost testaţi pozitiv.
Deşi au prezentat toţi teste RT-PCR negative la venirea în ţară, câteva zile mai târziu au fost testaţi pozitiv.

Un număr de 35 de cazuri de COVID-19 au fost depistate la cetăţeni din India care lucrau în oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Aceştia au prezentat teste RT-PCR negative la venirea, în ţară, pe Aeroportul Otopeni în data de 20 aprilie.

Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a informat, în data de 1 mai  Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (INSP - CNSCBT) despre un focar de infecţie cu SARS-CoV-2, la 9 cetăţeni din Republica India depistati, în data de 26 aprilie. Ei erau angajaţi ai unei firme cu sediul în Popeşti-Leordeni. Aceştia au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testaţi preventiv înainte de a intra în comunitate, conform Agerpres. 

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat că alţi 26 de cetăţeni străini din Republica India, angajaţi ai unei alte firme care îşi desfăşoară activitatea în localitatea Popeşti-Leordeni, au fost depistaţi cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 şi 20 aprilie. Dintre aceştia, 19 persoane sunt internate la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" din Bucureşti şi la Institutul "Matei Balş".

Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popeşti-Leordeni, afirmă aceeaşi sursă.

Pe 30 aprilie, pacienţilor internaţi în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Victor Babeş" li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR şi a secvenţierii. Pe 3 mai, Institutul "Cantacuzino" a comunicat către INSP rezultate pozitive la secvenţiere pentru varianta britanică la 3 pacienţi, precum şi pentru o variantă indiană, alta faţă de cea care a provocat situaţia epidemiologică actuală din India, la alţi 7 pacienţi. Alţi 5 pacienţi au fost pozitivi pentru varianta B.1.127, care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare. În 3 cazuri, probele au o încărcătură virală mică neconcludentă, precizează sursa citată. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite