Expertiza medico-legală în cazul bebeluşilor din Suceava, morţi din cauza infecţiilor nosocomiale acum aproape 4 ani, nu este gata

Expertiza medico-legală în cazul bebeluşilor din Suceava, morţi din cauza infecţiilor nosocomiale acum aproape 4 ani, nu este gata

părinţii unuia dintre copiii care şi-au pierdut viaţa au pierdut procesul pentru tergiversarea cauzei şi au plătit cheltuielile de judecată

Potrivit cotidianul Libertatea, la patru ani de la decesul a trei bebeluşi la Spitalul din Suceava după ce au contactat piocianic, germenele unei infecţii nosocomiale multirezistent la antibiotice, expertiza medico-legală nu este gata.

Ştiri pe aceeaşi temă

La aproape patru ani de la decesele a trei beebluşi la Spitalul din Suceava ca urmare a infecţiei cu piocianic, germenele unei infecţii nosocomiale multirezistent la antibiotice, expertiza medico-legală nu este gata, scrie Libertatea. „Familia Manea, una dintre cele trei care au pierdut un nou-născut la Suceava, a aflat, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, că expertiza medico-legală, solicitată încă din martie la IML Iaşi, nu este încă gata”.

Potrivit sursei citate, deşi există un dosar penal deschis în cazul decesului celor trei nou-născuţi, în ianuarie 2019, expertiza medico-legală nici măcar nu fusese cerută. De altfel, în februarie 2019, părinţii unuia dintre copii au pierdut procesul pentru tergiversarea cauzei şi au plătit cheltuielile de judecată
 
Nimeni din spital n-a fost încă audiat, deşi, în februarie, se împlinesc patru ani de la decesul primului copil, Vasile Emilian Haidamac, cel care a trăit doar 27 de ore.
 
Toţi cei trei copii s-au născut în acelaşi loc şi au decedat după maximum două săptămâni, din aceeaşi cauză. Un singur lucru a fost diferit, modul în care părinţii au aflat că micuţii s-au infectat: fie „mama era infectată deja”, fie infecţiile nu existau, fie au fost ameninţaţi cu datul în judecată pentru hărţuirea spitalului.
Citeşte întreaga ştire: Expertiza medico-legală în cazul bebeluşilor din Suceava, morţi din cauza infecţiilor nosocomiale acum aproape 4 ani, nu este gata! 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările