DOCUMENTE Învăţăturile unui profesor de Religie pentru elevii săi de liceu: „Homosexualii sunt vrednici de moarte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal de proporţii în Braşov după ce un profesor de Religie de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” din oraş a distribuit o broşură în care se arată că homosexualitatea este o „fărădelege”, o „boală” şi o „ameninţare a civilizaţiei”. Cei care au făcut sesizări cu privire la conţinutul intolerant, discriminatoriu şi homofob al broşurii au fost chiar elevii la clasa cărora predă dascălul Dorel Chiriţă.

„Cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac”, se arată în broşură, editată de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR).

Potrivit Asociaţiei Secular-Umaniste din România (ASUR), care a intrat în posesia broşurii, documentul distribuit elevilor legitimează discriminarea oamenilor în funcţie de orientarea sexuală şi incită la violenţă.

„Este pur şi simplu stupefiant. Această broşură frizează patologicul; numai o minte bolnavă poate să ia în serios astfel de aberaţii. Biserica şi asociaţiile religioase se opun vehement orelor de educaţie sexuală, dar distribuie copiilor de clasa a X-a cărţulii în care se vorbeşte despre <<sexul fecal>>”, a arătat Toma Pătraşcu, preşedintele ASUR.

Acesta susţine că este inacceptabil ca în sistemul de învăţământ să fie tolerate şi încurajate astfel de atitudini.

brosura religie homosexuali epistola sf pavel

„Este inacceptabilă demonizarea unor grupuri de oameni. Este inacceptabilă incitarea la violenţă”, a completat Pătraşcu, cel care a şi solicitat conducerii liceului să demareze o anchetă pentru a face lumină asupra activităţilor profesorului de Religie.

„Solicităm Ministerului Educaţiei să elaboreze şi să implementeze un set de politici educaţionale destinate a preveni infiltrarea grupărilor religioase fundamentaliste în şcoli pentru a preveni propaganda homofobă şi încurajarea atitudinilor violente în rândul elevilor”, a completat Pătraşcu, adăugând că în România sunt peste 18.400 de biserici, dar mai puţin de 4.700 de şcoli generale stau la dispoziţia copiilor.

brosura 2

Click pe imagine pentru a mări

„Sexul fecal este practicat de 80% dintre homosexuali. Ei ling sau introduc limba în anusul partenerilor şi ingerează fecale. Jumătate din ei admit ca regulă de bază această incredibilă practică [...] Această bizară, neeuropeană practică a ingerării fecalelor este cauza principală a hepatitelor şi infecţiilor parazitice, obişnuite printre homosexuali”, se mai arată în broşură.

„În unităţile publice de învăţământ trebuie să se respecte o strictă neutralitate religioasă, iar în cadrul orelor de Religie trebuie predată Istoria Religiilor şi nu viziunea particulară a unui anumit cult, indiferent care ar fi acela”, spune Pătraşcu.

La rândul ei, directoarea Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“ din Braşov unde predă profesorul de Religie Dorel Chiriţă a declarat pentru adevarul.ro că la nivelul şcolii a fost demarată deja o anchetă în acest caz. 

„Şcoala nu a fost informată că se vor împărţi aceste broşuri, nu suntem de acord cu aşa ceva, este prima şi ultima oară. Imediat după ce am fost informaţi am demarat o anchetă care va fi finalizată cel mai probabil la sfarşitul săptămânii. Am stat de vorbă şi eu cu domnul profesor care mi-a spus că îi pare rău şi că a împărţit broşurile fără să le citească“, a spus Josu Săndica, directoarea Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu“ din Braşov. 

Profesorul de Religie predă la Colegiul „Titulescu” din 2011. 

Efecte grave asupra tinerilor LGBT

„Broşura este una folosită în anii '90, acceptată de către Biserica Ortodoxă Română, pentru a-i convinge pe parlamentarii de atunci că Articolul 200 din Codul penal – de esenţă pur stalinistă – să fie păstrat în lege aşa cum era. Acesta era rolul declarat al campaniei, care a primit şi binecuvântarea Sinodului“, spune Florin Buhuceanu (foto), directorul Asociaţiei Accept.

Florin Buhuceanu FOTO Dorin Constanda

Buhuceanu este de părere că profesorul de religie nu trebuie să fie cel care ţine şi ora de educaţie sexuală: „Elevul de liceu este supus unui singur tip de informaţie, în cazul educaţiei sexuale, aceasta vine de la profesorul de religie şi se bazează, în principal, pe menirea de a procrea. Profesorul spune că societatea umană se duce de râpă din cauza homosexualităţii“.

Pentru că elevul nu are alte surse autorizate de a se informa despre acest subiect, informaţia care vine de la profesor este luată ca fiind una autorizată ştiinţific, mai crede directorul Accept.

„Cum poate acest profesor să spună că nu ştie ce le-a pus în mână elevilor, când titlul este unul clar – Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane?“

Buhuceanu continuă şi spune că tinerii LGBT pot suferi grav în urma unei astfel de campanii, dacă sunt prezentaţi de către profesorii lor drept monştri care „vor dispărea“ pe cale naturală. „Dacă aş fi un june LGBT, probabil că aş avea gânduri de suicid după o astfel de propagandă“, a conchis Buhuceanu.

Citiţi opinia integrală a lui Florin Buhuceanu pe blogul său.

România, aproape de adoptarea parteneriatului civil între două persoane, indiferent de sex

De altfel, Parlamentul României se află la un pas de adoptarea parteneriatului civil între două persoane, indiferent de sex, după ce marţi, 21 aprilie, Comisia deputaţilor pentru muncă şi protecţie socială a avizat favorabil acest proiect de lege. Iniţiativa legislativă urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

Parteneriatul civil este un contract încheiat în faţa unui notar public între două persoane adulte de sex diferit ori de acelaşi sex, care consimt să convieţuiască„ în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi“. Aici ar interveni marea schimbare: de acelaşi drept ar beneficia şi cuplurile de acelaşi sex.

Biserica Ortodoxă Română a cerut însă Parlamentului să nu pună în pericol ideea de familie, prin accpetarea căsătoriilor gay. „În perspectiva dezbaterilor parlamentare referitoare la proiectul de modificare a Constituţiei României, Sfântul Sinod reiterează poziţia privind definirea în legea fundamentală a familiei întemeiate pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe drepturile şi îndatoririle părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor“, s-a decis la prima şedinţă a Sinodului de pe acest an, la 13 februarie 2015.

Pe aceeaşi temă:

Parteneriatul civil indiferent de sex - avizat la Camera Deputaţilor. „Vrem să fim recunoscuţi drept cuplu. Asta nu ar afecta cu nimic drepturile şi viaţa altora“

Remus Cernea va propune legalizarea uniunilor indiferent de sexul partenerilor

Legile lui Cernea, depuse în Parlament până la finele acestei luni. „O să-mi dezvălui şi orientarea sexuală, dacă e cazul“, promite deputatul de Constanţa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite