CSM a emis aviz pozitiv cu privire la abrogarea prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechimea cuprinsă între 20-25 ani

CSM a emis aviz pozitiv cu privire la abrogarea prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechimea cuprinsă între 20-25 ani

Foto: News.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, cu majoritate de voturi, să emită raport pozitiv la solicitarea Senatului în sensul abrogării prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechime între 20-25 de ani, cu revenirea la forma anterioară modificării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plenul CSM a avut, joi, pe ordinea de zi solicitarea Senatului privind propunerile legislative nr. L84/2020 şi L.85/2020. 

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât emiterea unui punct de vedere pozitiv faţă de solicitarea Senatului României în sensul abrogării prevederilor vizând pensionarea magistraţilor cu vechimea cuprinsă între 20-25 ani, cu revenirea la forma anterioară modificării", au transmis reprezentanţii CSM. 

Decizia a fost luată cu majoritatea de voturi, fiind 12 voturi pentru "emitere punct de vedere pozitiv" şi 6 voturi pentru "emitere punct de vedere negativ". 

L84/2020, propunerea legislativă pentru abrogarea dispoziţiilor care reglementează posibilitatea pensionării anticipate a personalului de specialitate juridică din sistemul judiciar, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional. 

Senatul este camera decizională şi pentru L85/2020, propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.92 din 15 octombrie 2018, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările