Credeau că merg la muncă, dar au sfârşit în stradă, la cerşit. O grupare de români s-a îmbogăţit de pe urma lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO stiridiaspora.ro
FOTO stiridiaspora.ro

Trei români au fost arestaţi în Ungaria pentru trafic de persoane şi obligarea la practicarea cerşetoriei. Aceştia căutau alcoolici şi dependenţi de droguri, cărora le promiteau locuri de muncă sezoniere. Cei care acceptau, erau transportaţi în Germania şi Austria şi erau forţaţi să cerşească.

Membrii unui grupări de români care a forţat mai mulţi conaţionali să cerşească au fost arestaţi zilele trecute în Ungaria, în cooperare cu poliţia germană şi cea din România.

O femeie a fost arestată în oraşul Fót, lângă Budapesta, aceasta fiind suspectată, alături de mai mulţi membri ai familiei sale, de implicare în forţarea mai multor persoane să cerşească.

Investigaţia poliţiştilor din cele trei ţări amintite a scos la iveală faptul că cel puţin 11 români şi maghiari au fost forţaţi să cerşească în Germania şi Austria, iar gruparea care i-a exploatat a încasat peste 200.000 de euro pe parcursul mai multor ani. 

Una dintre victime le-a declarat anchetatorilor că românii au forţat-o să muncească într-un regim asemănător sclaviei la o casă din România, unde a fost ţinută la subsol şi nu a fost plătită pentru munca prestată.

Cum îşi alegeau victimele

Poliţiştii au făcut percheziţii în alte 12 locaţii din Germania, Ungaria şi România şi au arestat trei persoane şi pentru trafic de persoane. Au fost confiscate suporturi electronice de date, un kilogram de aur şi aproximativ 90.000 de euro în numerar.

Investigaţiile poliţiştilor din cele trei ţări au început în anul 2020 şi au dezvăluit că mai mulţi cetăţeni maghiari şi români au constituit o grupare infracţională, o parte dintre aceştia fiind înrudiţi.

Ei căutau persoane vulnerabile, în special alcoolici şi dependenţi de droguri, în apropierea gărilor din România şi Ungaria, cărora le promiteau locuri de muncă sezoniere. Cei care acceptau, erau transportaţi în Germania şi Austria şi erau forţaţi să cerşească.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Soluţia „miraculoasă” prin care au reuşit elveţienii să scape de cerşetorii români. „Era teroare, parcă eram sub asediu”

„Vindecare” miraculoasă. Momentul în care unui cerşetor din Timişoara îi „cresc” picioarele VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite