UPDATE Curtea Supremă a respins solicitarea de grăbire a anchetei în dosarul în care se cercetează cum au fost tratate victimele din Colectiv în spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procesul de la Instanţa Supremă a fost suspendat pe timpul stării de urgenţă iar magistraţii au amânat pronunţarea pentru 25 iunie 2020.
Procesul de la Instanţa Supremă a fost suspendat pe timpul stării de urgenţă iar magistraţii au amânat pronunţarea pentru 25 iunie 2020.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, joi, cererea formulată de o parte din victimele tragediei de la Colectiv de urgentare a anchetei în care este cercetat modul în care victimele tragediei au fost tratate în unităţile medicale.

UPDATE: Curtea Supremă a respins cererea victimelor tragediei din Colectiv de grăbire a anchetei în acest dosar disjuns.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de petenţii Hogea George Narcis, Mitroi Elena Elisabeta, Golu Adrian, Iancu Eugen Cătălin, Geambaşu Ruxandra, Vlăduţ Ortensa Marinela, Ştefan Coriolan, Istrate Laurenţiu, Voiculescu Mariana şi Mavi Erhan privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr.184/P/2019 aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Urmărire Penală şi Criminalistică. Obligă petenţii la plata sumei de câte 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă.”, se arată în minuta instanţei.

Ancheta este încă din 2016 pe masa procurorilor de la Parchetul General. Atunci, rudele victimelor au depus o plângere penală prin care au reclamat modul în care răniţii au fost trataţi în spitale.

Încă din 2015, din primele zile de după tragedie, s-a vorbit despre infecţiile luate din spitale de pacienţi, infecţii care ar fi provocat decesul unor victime.

Procesul de la Instanţa Supremă a fost suspendat pe timpul stării de urgenţă iar magistraţii au amânat pronunţarea pentru 25 iunie 2020. Practic, procurorii ar putea primi un termen până la care să finalizeze dosarul.

115 ani de închisoare în dosarul Colectiv

Procesul tragediei de la Colectiv, în urma căreia 64 de tineri au murit iar cel de-al 65-lea şi-a pus capăt zilelor s-a încheiat, în primă instanţă, anul trecut. Pe 19 decembrie, Tribunalul Capitalei a dat decizia: patronii clubului au fost condamnaţi la câte 11 ani şi 8 luni de închisoare, în timp ce fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a primit opt ani de detenţie.

Cei doi pirotehnişti au primit 9 ani şi 8 luni, respectiv 10 ani. La rândul lor, cei doi pompieri au fost condamnaţi la 9 ani şi 2 luni.

Reprezentanţii firmei de artificii şi fostele angajate ale primăriei au primit, de asemenea, condamnări. Însumate, sentinţele ajung la 115 ani de închisoare.

Cum condamnările nu sunt definitive, ultimul cuvânt îl vor avea magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a programat începutul apelului abia în toamnă, însă, deşi judecătorii nu vor lua vacanţă în luna iulie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite